Reklama
Rýžovo tuňákové karbanátky
Fotogalerie:

Rýžovo tuňákové karbanátky

Šárka Medáčková
Šárka Medáčková
Děčín 7

Lehké a dietní tuňákové karbanátky jsou výborné se salátem jako lehký oběd, popřípadě i večere.

Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 250 g jasmínová rýže
  • 2 plechovky tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 malá cuketa nastrouhaná
  • 2 ks jarní cibulky - nasekané na drobno
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky strouhanka
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Rýži uvařte podle návodu na obalu, sceďte a smíchejte s okapaným tuňákem, nastrouhanou cuketou, jarní cibulkou, vejci a hrnkem strouhanky. Hmotu podle chuti osolte a opepřete a  vytvořte z ní 8 karbanátků.

  2. Obalte ve zbylé strouhance, vyskládejte na plech, zastříkněte olejem a pečte 20 minut. 

    Podávejte s dipem smíchaným z majonézy, citronové šťávy a wasabi a se skrojky citrónu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kung-pao z Frýdku-Místku

Kung-pao z Frýdku-Místku

Toto levné a rychlé jídlo zvládne připravit i nezkušená kuchařka. ...
Zdravě a chutně /21.04.10
Tuňákový salát v košíčku

Tuňákový salát v košíčku

Myslím si, že vtipný nápad s toastovými muffiny ocení všechny kuchařky, které rády ...
Zdravě a chutně /17.10.11
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Rychlý salát se slaninou

Rychlý salát se slaninou

Vynikající odpolední svačinka nebo lehká večeře.

Šárka Medáčková, Děčín

Zdravě a chutně /04.06.14
Salát s lilkem

Salát s lilkem

Podáváme s bagetou nebo ciabattou.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu