Reklama
Ryžovo-špenátové tlapky
Fotogalerie:

Ryžovo-špenátové tlapky

Eva Holasová

Litovany
Ten, kdo má rád špenát, je jistě ocení.
Eva Holasová, Litovany

Ingredience

  • 1 kg špenát
  • 3 vejce vařená
  • 250 g rýže
  • 150 g strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžičky paprika mletá
  • 300 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Propláchnutou rýži a omyté špenátové listy uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Uvařené listy špenátu scedíme, pokrájíme a smícháme s uvařenou rýží, vejci a strouhankou. Ochutíme mletou paprikou, pepřem a osolíme.
  2. Všechny přísady smícháme a vytvarujeme malé placky. Ty poté smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji nebo másle.
  3. Podáváme samotné nebo s bramborovou kaší či zeleninovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řepné smoothie

Řepné smoothie

Klára Musilová, Svitavy
Zdravě a chutně /12.03.18
Motýlci s krůtími kousky

Motýlci s krůtími kousky

Velice chutný pokrm. Doporučuji zejména těm, kteří se snaží jíst zdravě a udržet si ...

Zdravě a chutně /07.03.12
Zapečená brokolice s hlívou

Zapečená brokolice s hlívou

Hlíva je velmi zdravá, doma ji máme moc rádi. Připravuji ji na více způsobů. ...

Zdravě a chutně /07.10.13
Těstovinový salát s pečeným lilkem

Těstovinový salát s pečeným lilkem

Kukuřičné těstoviny se hodí pro bezlepkovou dietu.

Marta Jedličková, Sušice

Zdravě a chutně /13.08.16
Cuketové rolky s kuřecím masem

Cuketové rolky s kuřecím masem

Rolky připravujeme většinou při posezení s přáteli nebo rodinou, všem moc chutnají. ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Omeleta s tofu

Omeleta s tofu

Podávej s listovým salátem.

Jitka Slavíčková, Zábřeh

Zdravě a chutně /07.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu