Reklama
Ryžovo-špenátové tlapky
Fotogalerie:

Ryžovo-špenátové tlapky

Eva Holasová

Litovany
Ten, kdo má rád špenát, je jistě ocení.
Eva Holasová, Litovany

Ingredience

  • 1 kg špenát
  • 3 vejce vařená
  • 250 g rýže
  • 150 g strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžičky paprika mletá
  • 300 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Propláchnutou rýži a omyté špenátové listy uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Uvařené listy špenátu scedíme, pokrájíme a smícháme s uvařenou rýží, vejci a strouhankou. Ochutíme mletou paprikou, pepřem a osolíme.
  2. Všechny přísady smícháme a vytvarujeme malé placky. Ty poté smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji nebo másle.
  3. Podáváme samotné nebo s bramborovou kaší či zeleninovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dobrota z řepy

Dobrota z řepy

Je výborná jako příloha ke grilovanému masu. Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /22.12.11
Dietní kmínové placičky

Dietní kmínové placičky

Potřebuješ rychle udělat něco dobrého na zub? Zkus tyto placičky‚ které můžeš ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Polévku můžeš dochutit špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Marta Brodská, ...

Zdravě a chutně /09.04.14
Detoxikační salát

Detoxikační salát

Zbaví tvé tělo nebezpečných toxinů.
Barbora Vlková, Otrokovice
Zdravě a chutně /27.12.11
Zdravá zelňačka s tofu

Zdravá zelňačka s tofu

I česká klasika si zaslouží obměňovat v duchu moderního životního stylu. ...
Zdravě a chutně /18.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu