Reklama
Rýžovo-mrkvový závin
Fotogalerie:

Rýžovo-mrkvový závin

Markéta Mikulová

Jihlava

Namísto rýže můžeš závin naplnit bulgurem, bude také moc chutný.

Markéta Mikulová, Jihlava

Ingredience

  • 500 g mrkev
  • 2 červené cibule
  • 1/2 ks pórek
  • 4 stroužky česnek
  • 200 g rýže
  • 4 vejce
  • 5 lžic olivový olej
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička čerstvě mletý pepř
  • 1 hrst čerstvá bazalka
  • 350 g listové těsto
  • 1 lžíce sezamová semínka

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na proužky. Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě.

  2. Na pánev dáme rozehřát směs másla a oleje. Mrkev, cibuli a česnek opékáme na mírném ohni asi 5 minut, potom přidáme nakrájený pórek a smažíme dalších 5 minut. K zelenině přidáme uvařenou rýži a ochutíme solí, pepřem a nasekanou omytou bazalkou. Směs stáhneme z ohně a necháme vychladnout, po vychladnutí do směsi zapracujeme 3 vejce.

  3. krok3

    Z listového těsta vyválíme 2 pláty a doprostřed každého dáme pruh rýžovo-zeleninové náplně. Volné konce přeložíme přes sebe a přilepíme rozšlehaným vejcem. Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a dáme je spojem dolů. Potřeme je vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi půl hodiny.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný krém s medem

Ovocný krém s medem

Evelína Kučerová, Cvrčovice
Zdravě a chutně /05.06.18
Salát z ředkviček a nových brambor

Salát z ředkviček a nových brambor

Salát je sám o sobě dostatečně sytý, ale když máš velký hlad, můžeš ...

Zdravě a chutně /27.04.14
Šmakoun v cereálních lupíncích

Šmakoun v cereálních lupíncích

Nápad, který měl velký úspěch.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /21.03.14
Bramboračka s vločkami

Bramboračka s vločkami

Dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /10.10.16
Chleba z jemných vloček

Chleba z jemných vloček

Je příjemně vláčný a plný zdravé vlákniny.
Bohumil Heneberk, Mikulášovice
Zdravě a chutně /09.07.12
Těstovinový salát s pečeným lilkem

Těstovinový salát s pečeným lilkem

Kukuřičné těstoviny se hodí pro bezlepkovou dietu.

Marta Jedličková, Sušice

Zdravě a chutně /13.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu