Reklama
Rýže s jablkem
Fotogalerie:

Rýže s jablkem

Eva Dlouhá

Kladno
Netradiční pochoutka inspirovaná Indií.
Eva Dlouhá, Kladno

Ingredience

  • 170 g rýže
  • 150 g celer
  • 150 g mrkev
  • 150 g jablka
  • 8 lžic olej slunečnicový
  • 200 ml voda
  • 100 g rozinky
  • 1/4 lžičky kurkuma

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme. Celer a mrkev očistíme, jablko oloupeme a vše nakrájíme na malé kostičky.
  2. Dáme do hrnce na olej a zalijeme vodou. Přidáme rozinky a vaříme pod pokličkou doměkka (asi 15 minut). Potom zeleninovou směs vmícháme s kurkumou do uvařené rýže. Toto jídlo je vhodné pro alergiky.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnná buchta pro fit rána

Celozrnná buchta pro fit rána

Mlsat se dá i zdravě! To, že při dietách jsou recepty mnohem složitější a bez ...
Zdravě a chutně /02.06.17
Rukolový salát s brusinkami

Rukolový salát s brusinkami

Moje oblíbená večeře nebo svačinka.

Kateřina Žáčková, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /24.04.14
Bezlepkový knedlík

Bezlepkový knedlík

Výborná příloha, navíc zcela bez lepku.
Iva Šímová,  Čáslavice
Zdravě a chutně /05.08.11
Kapustové závitky s treskou

Kapustové závitky s treskou

Pokud ti nesedí ryby, můžeš kapustu naplnit směsí připravenou z mletého krůtího masa....

Zdravě a chutně /18.04.16
Fit jablečný koláč s tvarohem

Fit jablečný koláč s tvarohem

Martina Kozlovská, Brno

Zdravě a chutně /08.11.18
Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Pochoutka, která se hodí i při dietě.

Dagmar Kočí, Žatec

Zdravě a chutně /30.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu