Reklama
Rýže s jablkem
Fotogalerie:

Rýže s jablkem

Eva Dlouhá

Kladno
Netradiční pochoutka inspirovaná Indií.
Eva Dlouhá, Kladno

Ingredience

  • 170 g rýže
  • 150 g celer
  • 150 g mrkev
  • 150 g jablka
  • 8 lžic olej slunečnicový
  • 200 ml voda
  • 100 g rozinky
  • 1/4 lžičky kurkuma

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme. Celer a mrkev očistíme, jablko oloupeme a vše nakrájíme na malé kostičky.
  2. Dáme do hrnce na olej a zalijeme vodou. Přidáme rozinky a vaříme pod pokličkou doměkka (asi 15 minut). Potom zeleninovou směs vmícháme s kurkumou do uvařené rýže. Toto jídlo je vhodné pro alergiky.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Po křupavých sušenkách budeš i v plavkách vypadat pořád hezky. Na rozdíl od ...
Zdravě a chutně /08.10.12
Grilované krůtí stehno

Grilované krůtí stehno

Stehna je potřeba předpéct.

Iva Kopecká, Litomyšl

Zdravě a chutně /03.08.16
Salát s bulgurem

Salát s bulgurem

Bulgur je skvělý i jako příloha k masu.
Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /27.12.11
Zeleninové rýžové nudle

Zeleninové rýžové nudle

Vždycky, když má přijet moje dcera s rodinou, vařím rýžové nudle. Mají je totiž...
Zdravě a chutně /24.10.08
Domácí kiwi shake

Domácí kiwi shake

Johana Mašková, Ostrov

Zdravě a chutně /19.03.18
Ryžovo-špenátové tlapky

Ryžovo-špenátové tlapky

Ten, kdo má rád špenát, je jistě ocení.
Eva Holasová, Litovany
Zdravě a chutně /17.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu