Reklama
Rybí filet s kaší
Fotogalerie:

Rybí filet s kaší

Eliška Robová

Praha
Přítel má rád ryby. Já zase jsem spokojená, když je stůl plný zeleniny. Naše chutě se naštěstí dobře kombinují. Třeba pangasia s hořčicí jsme si oblíbili oba.
Eliška Robová, Praha

Ingredience

  • Ryba
  • 4 filety rybí filé
  • 1 lžíce hořčice
  • na posypání mouka hladká
  • špetka sůl
  • na smažení olej olivový
  • 1 plátek citrón
  • na ozdobu kopr
  • Kaše
  • 6 brambory
  • 300 g hrášek zelený
  • 100 ml mléko
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve připravíme kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a společně s hráškem je povaříme v osolené vodě doměkka.
  2. krok2 Když jsou brambory měkké, slijeme vodu. Přidáme horké mléko a máslo a společně rozmixujeme na hladkou kaši. Podle chuti osolíme.
    Rybí filety opláchneme pod studenou vodou, lehce poprášíme moukou, potřeme celozrnnou hořčicí a osolíme.
  3. krok3 Smažíme na pánvi s olejem dozlatova. Podáváme s hrachovou kaší. Zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru.

    TIP: Jemné maso pangasia jsem si oblíbila. Ještě víc mi zachutnala máslová ryba – koupíš ji například v síti prodejen Makro. Stojí samozřejmě o něco víc než treska, ale chuť je prostě nesrovnatelná!

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkový salát

Čočkový salát

Před podáváním ho vychlaď. Hana Krausová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /03.02.17
Kukuřičný oběd

Kukuřičný oběd

Potěší všechny milovníky kukuřice.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Zdravě a chutně /27.12.11
Okurka s bylinkovou náplní

Okurka s bylinkovou náplní

Když přijdou horké letní dny, dávám přednost zeleninovým večeřím.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /26.03.13
Fitness buchta z ovesných vloček a tvarohu

Fitness buchta z ovesných vloček a tvarohu

Dlouho jsem hledala buchtu, která by vyhovovala mé dietě.

Eliška Peníšková, Dačice

Zdravě a chutně /05.06.12
Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Jako mnoho ostatních žen po zimním přejídání podléhám panice z nabraných kil. Moje ...
Zdravě a chutně /04.06.13
Kuskus s karobem

Kuskus s karobem

Už jste vyzkoušeli svatojánský chléb alias karob? Doporučuji!
Eva Červenková, Praha ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu