Ingredience
- 2 pangasius filety
- 800 ml voda
- trochu sůl
- 200 g krevety
- 2 bobkový list
- 5 kuliček nové koření
- 5 kuliček pepř celý
- 100 g kukuřice sterilovaná
- 100 g hrášek sterilizovaný
- pár snítek petrželka
- 5 plátků želatina
- bylinky na ozdobu
- citron na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybu omyjeme, vložíme do vody, osolíme, přidáme bobkové listy, pepř, nové koření a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut. Rybu vyndáme a vývar necháme vychladnout.
-
Krevety necháme rozmrazit a pak je propereme v horké vodě. Kukuřici a hrášek slijeme a necháme okapat.
-
Želatinu připravíme dle návodu z 600 ml rybího vývaru.
-
Připravíme si 4 misky, vypláchneme je studenou vodou a nalijeme do každé trochu připravené želatiny. Necháme ztuhnout a rovnoměrně vrstvíme kousky pangasia, krevetky, sterilovanou zeleninu a petrželku. Nakonec zalijeme želatinou a necháme v lednici několik hodin tuhnout.TIP: Aspik servírujeme s bílým pečivem a trochou octa na dochucení.