Reklama
Rybí aspik s krevetami
Fotogalerie:

Rybí aspik s krevetami

Kamila Štěpánová

Prostějov
Dnes už dostaneš mořské plody všude, já je kupuji mražené v supermarketu. Proč si je nedopřát?
Kamila Štěpánová, Prostějov

Ingredience

  • 2 pangasius filety
  • 800 ml voda
  • trochu sůl
  • 200 g krevety
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • 100 g kukuřice sterilovaná
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • pár snítek petrželka
  • 5 plátků želatina
  • bylinky na ozdobu
  • citron na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu omyjeme, vložíme do vody, osolíme, přidáme bobkové listy, pepř, nové koření a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut. Rybu vyndáme a vývar necháme vychladnout.
  2. Krevety necháme rozmrazit a pak je propereme v horké vodě. Kukuřici a hrášek slijeme a necháme okapat.
  3. Želatinu připravíme dle návodu z 600 ml rybího vývaru.
  4. Připravíme si 4 misky, vypláchneme je studenou vodou a nalijeme do každé trochu připravené želatiny. Necháme ztuhnout a rovnoměrně vrstvíme kousky pangasia, krevetky, sterilovanou zeleninu a petrželku. Nakonec zalijeme želatinou a necháme v lednici několik hodin tuhnout.
     
    TIP: Aspik servírujeme s bílým pečivem a trochou octa na dochucení.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houstičky s tvarohem a bylinkami

Houstičky s tvarohem a bylinkami

Na jaře začínám zase řádit kolem zahrádky a po zimě mám plné ruce práce, abych se ...
Zdravě a chutně /29.09.08
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou

Grilovaná cuketa s parmskou šunkou

Za pár minut vykouzlíš netradiční večeři.

   Tereza Šrámková, Brno

Zdravě a chutně /08.01.16
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
Vegetariánské zapečené palačinky

Vegetariánské zapečené palačinky

Tyto výborné palačinky jsou důkazem toho, že i bez masa si můžeme pochutnat. Nakrmíš s...
Zdravě a chutně /17.12.10
Špagety se sýrovou omáčkou

Špagety se sýrovou omáčkou

Jednoduchá a rychlá dobrota bez lepku.
Radomír Kovář, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /20.12.10
Dietní závitky z mořského jazyka

Dietní závitky z mořského jazyka

Perfektní nízkokalorický recept, s kterým můžete hýčkat své chuťové buňky.

Marie ...

Zdravě a chutně /15.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu