Reklama
Rybí aspik s krevetami
Fotogalerie:

Rybí aspik s krevetami

Kamila Štěpánová

Prostějov
Dnes už dostaneš mořské plody všude, já je kupuji mražené v supermarketu. Proč si je nedopřát?
Kamila Štěpánová, Prostějov

Ingredience

  • 2 pangasius filety
  • 800 ml voda
  • trochu sůl
  • 200 g krevety
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • 100 g kukuřice sterilovaná
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • pár snítek petrželka
  • 5 plátků želatina
  • bylinky na ozdobu
  • citron na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu omyjeme, vložíme do vody, osolíme, přidáme bobkové listy, pepř, nové koření a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut. Rybu vyndáme a vývar necháme vychladnout.
  2. Krevety necháme rozmrazit a pak je propereme v horké vodě. Kukuřici a hrášek slijeme a necháme okapat.
  3. Želatinu připravíme dle návodu z 600 ml rybího vývaru.
  4. Připravíme si 4 misky, vypláchneme je studenou vodou a nalijeme do každé trochu připravené želatiny. Necháme ztuhnout a rovnoměrně vrstvíme kousky pangasia, krevetky, sterilovanou zeleninu a petrželku. Nakonec zalijeme želatinou a necháme v lednici několik hodin tuhnout.
     
    TIP: Aspik servírujeme s bílým pečivem a trochou octa na dochucení.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Detoxikační salát

Detoxikační salát

Zbaví tvé tělo nebezpečných toxinů. Barbora Vlková, Otrokovice
Zdravě a chutně /27.12.11
Polenta se zeleninou

Polenta se zeleninou

Tenhle pokrm je pořádně nabitý vitaminy.


Anna Habřinová, Sokolov

Zdravě a chutně /06.04.17
Pohankové placičky

Pohankové placičky

Dočetla jsem se, že lidé s vysokým tlakem by měli často jíst pohanku. Naštěstí ...
Zdravě a chutně /27.10.11
Ovocná grilovačka

Ovocná grilovačka

Je to lahůdka, kterou nikdo neodmítne. 

Hana Fabiánová, 15 let, Ostrava

Zdravě a chutně /04.07.16
Polévka z naklíčené cizrny

Polévka z naklíčené cizrny

Dočetl jsem se, že naklíčená cizrna je mnohem lépe stravitelná. Má se nechat klíčit ...

Zdravě a chutně /16.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu