Reklama
Ryba zapečená s čočkou
Fotogalerie:

Ryba zapečená s čočkou

Ondřej Vach
Ondřej Vach
Blansko

Lehká pikantní večeře na indický způsob.

Ondřej Vach, Blansko

Ingredience

  • 300 g rybí kyselé kousky, filety (sleď, treska)
  • 200 g červená čočka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce čerstvý zázvor
  • 1/2 konzervy rajčata
  • 2 lžičky mletý koriandr
  • 1 lžička chilli prášek
  • 1 lžička římský kmín
  • 2 bobkový list
  • 2 nové koření
  • 6 pepř celý
  • sůl
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nasekáme najemno a připravíme si koření.
  2. Cibuli osmahneme na oleji do hněda, přidáme česnek a zázvor a minutku smažíme. Potom přisypeme koření a další minutku posmažíme. Nakonec vsypeme čočku a asi 2 minuty opražíme na pánvi.
  3. Přidáme konzervovaná rajčata a trochu vody. Dusíme pod pokličkou asi 15 až 20 minut a přidáváme vodu podle potřeby. Na konci by měla být směs velmi hustá. Nakonec dopepříme a dosolíme dle chuti.
  4. Do zapékací misky dáme 1 vrstvu čočky, na ni poklademe filety a pokryjeme další vrstvou čočky. Zapékáme asi 20 minut na 200 °C. Podáváme s pečivem nebo rýží basmati.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákový fitness koláč

Květákový fitness koláč

Jídlo plné bílkovin, které se hodí nejen po cvičení. Eva Červenková, Praha 
Zdravě a chutně /17.08.16
Domácí řepná tříšť

Domácí řepná tříšť

Všechny přísady jsou navíc velmi zdravé.

Pavlína Sochorová, Bruntál

Zdravě a chutně /26.07.16
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Zapečené maso je báječně šťavnaté.

Alena Krátká, Hodonín

Zdravě a chutně /15.12.13
Vegetariánské zapečené palačinky

Vegetariánské zapečené palačinky

Tyto výborné palačinky jsou důkazem toho, že i bez masa si můžeme pochutnat. Nakrmíš s...
Zdravě a chutně /17.12.10
Ledový salát po balkánsku

Ledový salát po balkánsku

Svěží a lehký salát, výborný tip na večeři.

Lucie Zarembová, Karviná

Zdravě a chutně /11.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu