Lehká pikantní večeře na indický způsob.
Ondřej Vach, Blansko
Ingredience
- 300 g rybí kyselé kousky, filety (sleď, treska)
- 200 g červená čočka
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce čerstvý zázvor
- 1/2 konzervy rajčata
- 2 lžičky mletý koriandr
- 1 lžička chilli prášek
- 1 lžička římský kmín
- 2 bobkový list
- 2 nové koření
- 6 pepř celý
- sůl
- olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nasekáme najemno a připravíme si koření.
-
Cibuli osmahneme na oleji do hněda, přidáme česnek a zázvor a minutku smažíme. Potom přisypeme koření a další minutku posmažíme. Nakonec vsypeme čočku a asi 2 minuty opražíme na pánvi.
-
Přidáme konzervovaná rajčata a trochu vody. Dusíme pod pokličkou asi 15 až 20 minut a přidáváme vodu podle potřeby. Na konci by měla být směs velmi hustá. Nakonec dopepříme a dosolíme dle chuti.
-
Do zapékací misky dáme 1 vrstvu čočky, na ni poklademe filety a pokryjeme další vrstvou čočky. Zapékáme asi 20 minut na 200 °C. Podáváme s pečivem nebo rýží basmati.