Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Těstoviny s růžičkovou kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s růžičkovou kapustou

3.8/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3741 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 265 g
Tuky 220 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny jako stvořené pro chmurné zimní dny. 

Suroviny

olivový olej 4 PL
+ na vymazání formy
těstoviny 300 g
krátké – penne, macaroni
růžičky očištěné, větší přepůlené
nebo vysokotučná zakysaná smetana
mléko 50 ml
např. roquefort
česnek 1 stroužek
prolisovaný
nastrouhaná
strouhaný
piniové oříšky 2 PL

Postup

1

Nádobu o objemu 1,5–2 litry vymažte olejem. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu – měly by být al dente. Na posledních cca 7 minut varu k nim přihoďte růžičkovou kapustu.

2

Mezitím vmíchejte do crème fraîche nebo zakysané smetany mléko a do směsi rozdrobte sýr s modrou plísní (roquefort). Přidejte česnek a společně prošlehejte.

3

Uvařené těstoviny slijte, růžičkovou kapustu vyberte a propláchněte studenou vodou, aby si zachovala barvu. Nechte okapat.

4

Těstoviny přesypte do zapékací nádoby a dobře promíchejte se směsí crème fraîche či zakysanky a roquefortu. Vmíchejte polovinu růžičkové kapusty.

5

Ciabattu nakrájejte a rozsekejte v mixéru nahrubo. Smíchejte s pomerančovou kůrou, parmazánem a 2 lžícemi oleje. Na těstoviny nasypte strouhanku s parmazánem a pomerančovou kůrou a nechte zapékat asi 15 minut v troubě, nebo dokud těstoviny nezezlátnou.

6

Mezitím na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm zbylou růžičkovou kapustu dozlatova. Na další menší pánvičce opražte nasucho pinie.

7

Těstoviny vyjměte z trouby, rozdělte na porce, každou ozdobte hlávkami opečených kapustiček a posypte piniemi.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč