Reklama
Rukolový salát s brusinkami
Fotogalerie:

Rukolový salát s brusinkami

Kateřina Žáčková

Frýdek-Místek

Moje oblíbená večeře nebo svačinka.

Kateřina Žáčková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 vanička rukola
  • 50 g brusinky
  • 50 g kešu oříšky
  • 100 g balkánský sýr
  • špetka oregana
  • trocha olivového oleje
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rukolu omyjeme, necháme okapat a vložíme do mísy se sušenými brusinkami. Oříšky nadrtíme v hmoždíři nebo nameleme v mlýnku na ořechy. Balkánský sýr nakrájíme na menší kostky a i s ořechy nasypeme do mísy.

  2. Přidáme trochu oregana a podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec zakápneme trochou olivového oleje. Jako přílohu podáváme bílé pečivo, nejlépe rohlíky.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce
Zdravě a chutně /20.01.18
Detoxikační salát

Detoxikační salát

Zbaví tvé tělo nebezpečných toxinů.
Barbora Vlková, Otrokovice
Zdravě a chutně /27.12.11
Polentový mls

Polentový mls

Upečeno podle receptu

Evy Červenkové z Prahy

Zdravě a chutně /22.01.18
Červená čočka na rozmarýnu

Červená čočka na rozmarýnu

Rozmarýn čočku krásně ovoní.

Dominika Zavřelová, Děčín

Zdravě a chutně /23.11.12
Falafel  z červené řepy

Falafel z červené řepy

Falafel je bezmasý pokrm pocházející z Egypta.

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.11.16
Zdravé letní špagety

Zdravé letní špagety

Letní mrkvové špagety s parmezánem jsou skvělou lehkou rychlovkou, která je navíc ...

Zdravě a chutně /25.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu