Ingredience
- 400 g jáhly
- 120 g piškoty bezlepkové
- 150 g máslo bezlaktózové
- 50-100 g cukr třtinový
- 2 banány
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly opláchneme a uvaříme podle návodu na sáčku, ale v tomto případě v neosolené vodě.
-
Do vychladlých jáhel přidáme bezlepkové piškoty, třtinový cukr a bezlaktózové máslo (můžeme koupit v prodejnách se zdravou výživou). Vypracujeme těsto.
-
Z těsta uděláme dvě placičky a do každé zabalíme jeden celý oloupaný banán. Vytvarujeme obě jako roládu a obalíme je v kokosu.
-
Nepečené rolády dáme ztuhnout do chladu, nejlépe do lednice. Optimální je, když je tam necháme až do druhého dne.
-
Když jsou dobře uleželé, nakrájíme je na stejně široké plátky o tloušťce přibližně 6 cm a servírujeme.
TIP: Z tohoto nepečeného těsta je možné tvořit i kuličky nebo jiné menší tvary, lze je plnit nebo zdobit podle vlastní fantazie a chuti.
Jáhly jsou vyčištěná a loupaná zrnka prosa a já je používám také jako hlavní chod třeba k zelí nebo k žampionům.