Občas je dobré si od masa odpočinout.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 1 balení Robi maso
- 10 ks žampiony
- 1 pórek
- 2 lžíce olej
- 3 lžíce sojová omáčka
- sůl, pepř, mletá červená paprika
- 2 stroužky česnek
- těstoviny
- 1/2 kostky bujón
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Robi maso si nakrájíme na kostičky a dáme ho do menší mísy. K masu přidáme olej, koření, česnek a sójovou omáčku a vše promícháme. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny.
-
Očistíme si žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje osmahneme pórek, po chvíli přidáme i žampiony a robi maso.
-
Chvíli restujeme a nakonec zalijeme asi 300 ml horké vody, ve které jsme si rozpustili 1/2 kostky bujónu. Vše vaříme asi 20 minut, dokud nám nezměknou houby. Podáváme s těstovinami.