Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Ingredience
- 300 g pohanky
- dle potřeby sůl, olej a pepř
- 1 cibule
- 200 g kuřecího masa
- 1 červená paprika
- 100 g zelených fazolek
- 100 g sladké kukuřice
- podle chuti chilli omáčka
- 50 g sýra na strouhání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pohanku uvaříme doměkka v mírně osolené vodě, slijeme, důkladně propláchneme v cedníku pod studenou vodou a necháme okapat. Na oleji osmahneme cibuli, vsypeme kuřecí maso, nakrájenou papriku fazolky a kukuřici. Vše dusíme pod pokličkou doměkka.
-
Když jsou suroviny měkké, přidáme uvařenou pohanku, promícháme a ochutíme pepřem se solí. Kdo má rád ostřejší pokrmy, může vše pokapat chilli omáčkou. Chvíli prohřejeme a podáváme posypané strouhaným sýrem.