Reklama
Rizoto z krupek
Fotogalerie:

Rizoto z krupek

Martina Košařová

Plzeň
Kroupy jsou velmi zdravé a chutné‚ bylo by škoda je občas v kuchyni nevyužít.
Martina Košařová, Plzeň

Ingredience

  • 1/2 hrnku maso kuřecí vařené
  • 1 větší hrnek kroupy
  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g sýr tvrdý strouhaný
  • 150 g kukuřice sterilovaná
  • 200 g hrášek sterilizovaný
  • rajče na ozdobu
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • paprika na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kroupy uvaříme dle návodu doměkka.
  2. Mrkev očistíme‚ nakrájíme na kolečka‚ vložíme do osolené vroucí vody a necháme změknout.
  3. Mezitím oloupeme cibuli‚ nakrájíme ji nadrobno a osmahneme ji na pánvi v olivovém oleji. Jakmile zesklovatí‚ přidáme na kostičky nakrájené vařené maso‚ mrkev‚ kukuřici‚ hrášek‚ uvařené kroupy a prolisovaný česnek.
  4. Směs promícháme‚ dochutíme solí a pepřem‚ přesypeme do pekáčku a necháme v troubě krátce zapéct.
  5. Před podáváním posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a podle chuti ozdobíme čer-stvou zeleninou.

    TIP: Kroupové rizoto je ještě lepší, přidáš-li do něj čerstvé houby. Když není houbová sezona, bude stačit hlíva.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný chlebový dort

Slaný chlebový dort

Výborná večeře nebo svačina, ozdob ho podle vlastní chuti! Alena Hanáková, Katusice ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Zapečené maso je báječně šťavnaté.

Alena Krátká, Hodonín

Zdravě a chutně /15.12.13
Pečené papriky s bulgurovou směsí

Pečené papriky s bulgurovou směsí

Místo mozzarelly můžeš použít chuťově výraznější sýr s modrou plísní.

...

Zdravě a chutně /03.09.17
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Drahomíra Kvapilová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /16.11.17
Ovocné fondue trochu jinak

Ovocné fondue trochu jinak

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /24.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu