Ingredience
- 1/2 hrnku maso kuřecí vařené
- 1 větší hrnek kroupy
- 2 mrkev
- 1 cibule
- 2 lžíce olej olivový
- 2 stroužky česnek
- 100 g sýr tvrdý strouhaný
- 150 g kukuřice sterilovaná
- 200 g hrášek sterilizovaný
- rajče na ozdobu
- špetka sůl
- špetka pepř
- paprika na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kroupy uvaříme dle návodu doměkka.
-
Mrkev očistíme‚ nakrájíme na kolečka‚ vložíme do osolené vroucí vody a necháme změknout.
-
Mezitím oloupeme cibuli‚ nakrájíme ji nadrobno a osmahneme ji na pánvi v olivovém oleji. Jakmile zesklovatí‚ přidáme na kostičky nakrájené vařené maso‚ mrkev‚ kukuřici‚ hrášek‚ uvařené kroupy a prolisovaný česnek.
-
Směs promícháme‚ dochutíme solí a pepřem‚ přesypeme do pekáčku a necháme v troubě krátce zapéct.
-
Před podáváním posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a podle chuti ozdobíme čer-stvou zeleninou.
TIP: Kroupové rizoto je ještě lepší, přidáš-li do něj čerstvé houby. Když není houbová sezona, bude stačit hlíva.