Reklama
Řízky v pohankové krustě
Fotogalerie:

Řízky v pohankové krustě

Marie Bušová

Blansko
Tuto mňamku doslova zbožňuje můj vnuk.
Marie Bušová, Blansko

Ingredience

  • 4 krůtí řízky
  • špetka sůl a pepř
  • trocha hořčice
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce olej
  • 3 hrsti mletá pohanka
  • hrst strouhaný kokos
  • hrst ovesné vločky
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Řízky naklepeme, opepříme a potřeme je dijonskou (může být i obyčejná) hořčicí. Maso potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme olejem a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  2. Pak řízečky osolíme a obalíme ve směsi umíchané z pohanky, kokosu a ovesných vloček a osmažíme na oleji. Podáváme s brambory nebo s kaší.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskusové karbanátky

Kuskusové karbanátky

Kuskus děláváme ve více úpravách. Tyto karbanátky se skvěle doplňují s rajčatovým ...
Zdravě a chutně /05.08.11
Losos s hráškovo-zeleninovým pyré

Losos s hráškovo-zeleninovým pyré

Chutná a lehká večeře s ideálním složením.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /06.08.12
Ledový salát s uzeným lososem

Ledový salát s uzeným lososem

Ryby se snažím jíst pravidelně.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Zdravě a chutně /17.05.15
Lilkové závitky

Lilkové závitky

Loni jsem zkoušela vypěstovat lilek na zahradě, ale není to zrovna snadné. Už si ho ...

Zdravě a chutně /31.08.16
Brokolicové bábovičky

Brokolicové bábovičky

Moje děti brokolici nemilují a já jsem dlouho přemýšlela, jak je obelstít, aby mi ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Bezlepkové nudle s kuřetem

Bezlepkové nudle s kuřetem

Jednoduchá a rychlá večeře pro mé děti.
Petra Tučková,
Horní Počaply
Zdravě a chutně /16.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu