Reklama
Řepa s fenyklem, fazolkami a rýží
Fotogalerie:

Řepa s fenyklem, fazolkami a rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám alergii na lepek, a tak vaříme tak, abych si pochutnala a přitom neuškodila.

Yvonne Nekvasilová, Děčín

Ingredience

  • 1/2 lžičky fenyklová semínka
  • 500 g čerstvá červená řepa
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1/4 lžičky sůl
  • 1 lžíce ocet
  • 200 g bílé fazole
  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 300 g rýže
  • pár lístků petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Fenykl rozdrtíme v hmoždíři. Řepu očistíme a nastrouháme nahrubo.

  2. krok2

    V hrnci rozpálíme olej, vsypeme dvě špetky fenyklu, který hned zpění, a okamžitě přidáme řepu a promícháme. Přidáme sůl a pod poklicí dusíme 5 až 10 minut.

  3. Před koncem ještě vmícháme další 3 špetky fenyklu, a jakmile hrnec stáhneme z plotny, vmícháme ocet.

  4. Bílé fazolky namočíme nejlépe přes noc a v tlakovém hrnci vaříme asi 30 minut ve vodě, ve které byly namočeny. 

  5. Na pánvičku dáme lžíci olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek protlačený lisem. Ve chvíli, kdy cibule zezlátne, přidáme uvařené bílé fazolky a podle chuti osolíme. Vaříme asi 2 minuty. 

  6. Rýži propláchneme a dáme vařit do 400 ml vody, osolíme. Vaříme 15 minut.  

  7. Na talíři servírujeme kopeček rýže obložený dušenou červenou řepou a fazolkami. Posypeme nasekanou petrželovou natí.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus po česku

Kuskus po česku

Kdo má rád kuskus, ten si pochutná. Olga Valentová, Borotín
Zdravě a chutně /28.06.10
Jáhlové knedlíčky

Jáhlové knedlíčky

Je to sladká pochoutka.
Alena Machalová, Rožnov p. Radhoštěm
Zdravě a chutně /12.12.08
Pohanková pomazánka z hlívy

Pohanková pomazánka z hlívy

Místo uzeniny dej domácí pomazánku.
Daniela Schachlová, Ostrava
Zdravě a chutně /04.08.11
Robi maso na žampionech

Robi maso na žampionech

Občas je dobré si od masa odpočinout.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.10.12
Čočkový salát

Čočkový salát

Před podáváním ho vychlaď.

Hana Krausová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /03.02.17
Křupavá zeleninka

Křupavá zeleninka

Česnek dodá jídlu úžasnou chuť a vůni.

Alice Jeníčková, Beroun

Zdravě a chutně /01.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu