Jaro je doba jako stvořená pro nejrůznější druhy salátů. Vše je čerstvé, křupavé, zkrátka bez chyby!
Květoslava Postránecká, Mariánské Lázně
Ingredience
- 5 mladých mrkví
- 2 svazky ředkviček
- 1 malá červená cibule
- 1 baby salát
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce medu
- špetka skořice
- na ozdobení petrželka
- dle chuti sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkve oškrábeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a cibuli na co nejdrobnější kousky. Baby salát rozebereme na jednotlivé lístky, větší lístky natrháme na menší kousky. Polníček natrháme na lístečky. Vše zlehka promícháme.
-
Olivový olej prošleháme s citronovou šťávou, medem, skořicí, solí a pepřem. Porce salátu zakápneme zálivkou a můžeme ozdobit petrželkou.
Tip redakce
Na tento pokrm můžeš použít i jiné druhy listového salátu, například hlávkový, ledový, římský
nebo rukolu.