Reklama
Ranní osvěžující polévka
Fotogalerie:

Ranní osvěžující polévka

Jan Hošek

Vratimov
Pročistí organizmus a při častém užívání tě dokonce omladí.
Jan Hošek, Vratimov

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • dle chuti směs zeleniny
  • česnek dle chuti
  • dle potřeby nať z mladé cibulky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje osmahneme cibuli, přidáme kousky mrkve, pak tvrdší druhy předem namočené zeleniny (i s vodou). Povaříme a přidáme měkčí zeleninu, nakonec natě a drcený česnek. Okořeníme podle vlastní chuti. Z léčivých důvodů nemá překročit doba varu 12 minut.
  2. Polévku prolisujeme nebo přecedíme. Zeleninu použijeme do jiných pokrmů. Pro zjemnění chuti před podáváním vmícháme trochu pasty miso (koupíš v prodejnách zdravé výživy) nebo sójové omáčky. Podáváme ve větším šálku a pomalu srkáme. Vývar se užívá jen čerstvý.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Meruňkový pudink bez cukru a mléka

Meruňkový pudink bez cukru a mléka

Opravdová pochoutka pro všechny, kterým záleží na tom, aby jedli zdravě. Lenka ...
Zdravě a chutně /23.11.15
Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněná salátová okurka

Plněná salátová okurka

Čerstvá zelenina je pro nás nejzdravější.
Lucie Škorpíková, Praha
Zdravě a chutně /11.04.11
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Kloboučky plněné hermelínem a cibulkou

Kloboučky plněné hermelínem a cibulkou

Díky žloutkům a housce jsou krásně vláčné.
Hana Králová, Mníšek pod Brdy
Zdravě a chutně /13.04.12
Mrkvový salát

Mrkvový salát

Když si chci pochutnat na opravdu zdravé a lehké večeři, salát je sázka ...
Zdravě a chutně /22.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu