Bezmasý oběd, na kterém si pochutnají i masožraví jedinci, je navíc plný vitamínů a výživných látek.
Tereza Rosová, Velké Meziříčí
Ingredience
- 50 g sójové maso
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- 4 rajčata
- 2 lžíce dýňová semínka
- 2 lžíce slunečnicová semínka
- 2 lžíce lněná semínka
- dle potřeby olivový olej
- dle potřeby pepř, sůl
- 100 g eidam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na malém množství olivového oleje osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme utřený česnek, přisypeme sójové maso, které jsme již dříve uvařili podle návodu na obale (sójové kostky je dobré pokrájet na menší kousky).
-
Směs stáhneme z plamene a dochutíme solí a pepřem, jídlo je třeba opravdu řádně okořenit. Přidáme také všechna semínka.
-
Vydlabeme rajčata, jejich vnitřek přidáme ke směsi se sójovým masem, a přimícháme 80 g nastrouhaného eidamu. Zbylých 20 g poklademe na vršek rajčat. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.