Ingredience
- pepř
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 4 rajčata
- sůl
- 1 citrón
- 2 lžíce máslo
- 2 bobkový list
- 3–4 zrnka jalovec
- 100 ml víno bílé
- 500 g treska filé
- 1 svazek petržel nať
- 400 g rajčatová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme ji bílým vínem a rajčatovou šťávou. Vaříme 8 minut na mírném plameni. Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata a necháme 5 minut povařit.
-
Tresčí filé nakrájíme na menší kousky, pokapeme je ze všech stran citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Omáčku okořeníme solí, pepřem, přidáme bobkový list a jalovec. Vše důkladně promícháme. -
Na závěr do omáčky vložíme rybí kousky a necháme 5 minut povařit.Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s vařeným bramborem.