Reklama
Ragú z tresky
Fotogalerie:

Ragú z tresky

Mirka Vachová

Příbramsko
Nejen smažená ryba je dobrá. Já jsem na to přišla ve chvíli, kdy jsem obyčejnou tresku připravila pěkně na vínečku se zeleninou a kořením.
Mirka Vachová, Příbramsko

Ingredience

  • pepř
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 rajčata
  • sůl
  • 1 citrón
  • 2 lžíce máslo
  • 2 bobkový list
  • 3–4 zrnka jalovec
  • 100 ml víno bílé
  • 500 g treska filé
  • 1 svazek petržel nať
  • 400 g rajčatová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Za­lijeme ji bílým vínem a rajčatovou šťávou. Vaříme 8 minut na mírném plameni. Přidáme na­strou­hanou mr­kev, na­krájená rajčata a ne­cháme 5 mi­nut povařit.
  2. krok2 Tresčí filé na­­krájíme na menší kousky, pokapeme je ze všech stran citronovou šťávou, osolíme a opep­­­říme.
    Omáčku okořeníme solí, pepřem, přidáme bobkový list a ja­lovec. Vše dů­kladně promícháme.
  3. krok3
    Na závěr do omáčky vložíme rybí kousky a necháme 5 mi­nut povařit.
    Ho­tový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špaldový tradiční věnec

Špaldový tradiční věnec

Tenhle recept na tradiční velikonoční pochoutku je jednoduchý už tím, že není z ...
Zdravě a chutně /29.09.08
Kaše z chia semínek s povidly

Kaše z chia semínek s povidly

Vhodné i pro sportovce a diabetiky

Podle receptu Barbory Krásnové z Prahy

Zdravě a chutně /24.03.18
Dobrota z řepy

Dobrota z řepy

Je výborná jako příloha ke grilovanému masu.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /22.12.11
Kokosové řezy s banánem

Kokosové řezy s banánem

Rychlé, jednoduché, vhodné pro vegany.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.17
Fazolový salát se slaninou

Fazolový salát se slaninou

Vydatná večeře, která tě zasytí.
Kateřina Ocieczová, Stonava
Zdravě a chutně /09.07.12
Tarator k osvěžení

Tarator k osvěžení

Studená polévka je lahůdka pro horké dny.
Helena Hladíková, Kladruby
Zdravě a chutně /08.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu