Reklama
Quinoa s rýží a zeleninou
Fotogalerie:

Quinoa s rýží a zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Quinoa je zdrojem hodnotných bílkovin.

Vojtěch Miláček, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 200 g špenátu
  • 1 kapie
  • 100 g brokolice
  • 150 g červené quinoy
  • podle potřeby zeleninový nebo drůbeží vývar
  • podle chuti sůl
  • podle potřeby olej
  • 1 lžička karí
  • 150 g jasmínové rýže
  • 3 hřebíčku
  • podle chuti koření na grilovanou zeleninu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli, česnek a zeleninu nakrájíme na kousky. Quinou namočíme do vody na 5–10 minut.
    Vodu slijeme a zalijeme vývarem (poměr na 1 díl quinoy 2 díly tekutiny), osolíme a vaříme
    do změknutí asi 15 minut.

  2. Na lžíci oleje osmahneme karí s rýží, přidáme hřebíčky, sůl a zalijeme vroucí vodou. Vaříme
    15 minut a necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.

  3. Na pánvi osmažíme cibuli, česnek a zeleninu. Ochutíme grilovacím kořením. Quinou a rýži
    promícháme, děláme bochánky a přidáme zeleninovou směs.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z okurky a avokáda

Polévka z okurky a avokáda

Lehký osvěžující pokrm ideální na horké dny. Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /23.08.16
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Dělávám si jej jako lehký oběd do práce.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Zdravě a chutně /17.10.11
Dušený králík

Dušený králík

Králíka můžete okořenit provensálským kořením nebo před dušením přidat snítku ...
Zdravě a chutně /20.04.12
Omeleta s tofu

Omeleta s tofu

Podávej s listovým salátem.

Jitka Slavíčková, Zábřeh

Zdravě a chutně /07.04.14
Roláda  pro celiaky

Roláda pro celiaky

Nepečený zákusek potěší i lidi, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy.
Jana ...
Zdravě a chutně /18.05.11
Falafel  z červené řepy

Falafel z červené řepy

Falafel je bezmasý pokrm pocházející z Egypta.

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.11.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama