Reklama
Pyré z červené čočky
Fotogalerie:

Pyré z červené čočky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro pikantní chuť vmíchej k čočce směs indického koření chana masala.

Klára Simonidesová, Jičín

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 70 ml olivového oleje
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • 1 balení pita chleba
  • dle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Čočku propláchneme a dáme vařit do 250 ml vody. Uvaříme ji doměkka (netrvá to dlouho), potom ji dobře slijeme přes cedník, aby v ní nezůstala žádná přebytečná voda. 

  2. krok2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, citron rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. 

  3. krok3

    Okapanou čočku dáme do mixéru, přidáme olivový olej, česnek a citronovou šťávu. Vše dohladka rozmixujeme, osolíme podle chuti a dochutíme čerstvými lístky tymiánu. 

  4. Pyré přendáme do misky a před podáváním ho ještě můžeme posypat lístky tymiánu. 

  5. Pita chléb potřeme olivovým olejem a opečeme na pánvi nebo ho dáme na chvíli opéct pod gril. Potom placky nakrájíme na šestiny a podáváme s čočkovým pyré.


Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhlové knedlíčky

Jáhlové knedlíčky

Je to sladká pochoutka. Alena Machalová, Rožnov p. Radhoštěm
Zdravě a chutně /12.12.08
Bramborová hnízda

Bramborová hnízda

Na tuto pochoutku je potřeba hodně vajec uvařených natvrdo, a proto ji můžeš vyzkoušet ...
Zdravě a chutně /29.09.08
Vitaminové bomby

Vitaminové bomby

Osvěžující pití, které tě nabije energií.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /17.06.17
Červená čočka s kořenovou zeleninou

Červená čočka s kořenovou zeleninou

Jednoduchá a hlavně rychlá úprava červené čočky.

Petra Dušková, Příbram

Zdravě a chutně /20.02.13
Brambory s rukolou

Brambory s rukolou

Ochutnej moji vynikající letní večeři.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Zdravě a chutně /17.12.10
Roláda  pro celiaky

Roláda pro celiaky

Nepečený zákusek potěší i lidi, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy.
Jana ...
Zdravě a chutně /18.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu