Reklama
Pstruh na fenyklu
Fotogalerie:

Pstruh na fenyklu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nezoufej, pokud musíš zápolit s dietou, i tak si můžeš pochutnat.

Alice Novotná, Olomouc

Ingredience

  • 2 ks fenykl
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček pepř
  • trocha soli
  • 1 středně velký pstruh
  • Zálivka:
  • 2 snítky koriandr
  • 2 snítky petrželka
  • 1 stroužek česnek
  • 50 ml olivový olej
  • šťáva z 1 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do širšího hrnce nakrájíme vnější listy a stvol fenyklu. Přidáme bobkové listy, celý pepř, osolíme a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Vaříme
    20 minut. 

  2. krok2

    Do hrnce nad fenyklový vývar vložíme napařovací síto nebo propíchaný pečicí papír a na něj položíme pstruha a nakrájený fenykl. Přiklopíme a vaříme v páře 15–20 minut.

  3. krok3

    Koriandr a petrželku nasekáme najemno, česnek rozdrtíme a vše smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou.

  4. Z hotového pstruha odstraníme páteř. Rozdělíme ho na dva filety. Přelijeme je zálivkou s bylinkami a podáváme s fenyklem vařeným na páře a vařeným bramborem. Podle chuti dosolíme.


Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tofu s brokolicí a cuketou

Tofu s brokolicí a cuketou

Nepotrpím si na majonézové saláty, ve kterých podle mě úplně zmizí skvělá chuť ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Rybí aspik s krevetami

Rybí aspik s krevetami

Dnes už dostaneš mořské plody všude, já je kupuji mražené v supermarketu. Proč si je ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Pečené lilkové pyré

Pečené lilkové pyré

Když mám chuť na exotičtější pyré, přidám trochu kokosového mléka.

Hedvika ...

Zdravě a chutně /20.09.17
Bramboračka s vločkami

Bramboračka s vločkami

Dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /10.10.16
Kuřecí na mrkvi

Kuřecí na mrkvi

Jedna z možností úpravy kuřecího masa.
Kateřina Reidlová, Stachy
Zdravě a chutně /17.03.10
Ovocné fondue trochu jinak

Ovocné fondue trochu jinak

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /24.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu