Nezoufej, pokud musíš zápolit s dietou, i tak si můžeš pochutnat.
Alice Novotná, Olomouc
Ingredience
- 2 ks fenykl
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček pepř
- trocha soli
- 1 středně velký pstruh
- Zálivka:
- 2 snítky koriandr
- 2 snítky petrželka
- 1 stroužek česnek
- 50 ml olivový olej
- šťáva z 1 citronu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do širšího hrnce nakrájíme vnější listy a stvol fenyklu. Přidáme bobkové listy, celý pepř, osolíme a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Vaříme
20 minut. -
Do hrnce nad fenyklový vývar vložíme napařovací síto nebo propíchaný pečicí papír a na něj položíme pstruha a nakrájený fenykl. Přiklopíme a vaříme v páře 15–20 minut.
-
Koriandr a petrželku nasekáme najemno, česnek rozdrtíme a vše smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou.
-
Z hotového pstruha odstraníme páteř. Rozdělíme ho na dva filety. Přelijeme je zálivkou s bylinkami a podáváme s fenyklem vařeným na páře a vařeným bramborem. Podle chuti dosolíme.