Zdravá strava může aké chutnat skvěle.
Lenka Mujgošová, Dobříš
Ingredience
- 4 ks rybí filet
- brambory
- zelená cibulková nať
- 1 plátek máslo
- 3 větší rajčata
- 2 papriky
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česnek
- olivový olej sůl, pepř, pálivá paprika
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme, přidáme plátek másla, sůl a nakrájenou zelenou cibulkovou nať. Vše lehce promícháme.
-
Rajčata oloupeme tak, že je nařízneme a spaříme horkou vodou, slupka se pak lehce sloupne. Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Zeleninu pomalu povaříme až do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a pálivou papriku nebo maďarskou pálivou směs.
-
Rybí filety vložíme na rozpálenou pánev s malým množstvím olivového oleje a osmahneme.