Ingredience
- 2 šálky sójové boby
- 1/2 l Vody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Boby necháme ve vodě asi 8 hodin nabobtnat, poté vodu scedíme‚ boby necháme okapat a vyrovnáme je na pečicí papír‚ který rozprostřeme na suchý plech.
-
Pražíme v troubě při 160 °C asi 80 minut. Podle míry ztmavnutí můžeme lehce odhadnout výsledek – světlé boby budou měkké‚ tmavší křupavé‚ rozdíl je patrný i v chuti.
-
Pozor na spálení, i při poměrně pomalém pražení se boby rychle připálí. Hotové přesypeme do krabice s víkem a dobře uzavřeme. Alaburky chutnají výborně i bez soli a tuku‚ na rozdíl od arašídů jsou zdravé a výživově hodnotné.