Reklama
Pražené alaburky
Fotogalerie:

Pražené alaburky

Helena Zavacká

Hrádek n. Nisou
Výživné zobání k dobrému vínečku.
Helena Zavacká, Hrádek n. Nisou

Ingredience

  • 2 šálky sójové boby
  • 1/2 l Vody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Boby necháme ve vodě asi 8 hodin nabobtnat, poté vodu scedíme‚ boby necháme okapat a vyrovnáme je na pečicí papír‚ který rozprostřeme na suchý plech. 
  2. Pražíme v troubě při 160 °C asi 80 minut. Podle míry ztmavnutí můžeme lehce odhadnout výsledek – světlé boby budou měkké‚ tmavší křupavé‚ rozdíl je patrný i v chuti.
  3. Pozor na spálení, i při po­měrně pomalém pražení se boby rychle připálí. Hotové přesypeme do krabice s víkem a dobře uzavřeme. Alaburky chutnají výborně i bez soli a tuku‚ na rozdíl od arašídů jsou zdravé a vý­ži­vově hodnotné.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín
Zdravě a chutně /22.02.19
‚‚Žemlofka‘‘ (žemlovka z tofu)

‚‚Žemlofka‘‘ (žemlovka z tofu)

Je to zdravější variace klasické pochoutky našich babiček.
Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /17.07.12
Cuketové rolky s kuřecím masem

Cuketové rolky s kuřecím masem

Rolky připravujeme většinou při posezení s přáteli nebo rodinou, všem moc chutnají. ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Vločkový koktejl s ředkvičkami

Vločkový koktejl s ředkvičkami

Překvapivá chuť vás určitě dostane.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /20.10.10
Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lehký a rychlý salát pro milovníky červené řepy.

KAteřina Maršíková, Dobruška

Zdravě a chutně /21.09.14
Losos v parním hrnci

Losos v parním hrnci

Jídlo si uchová svou přirozenou chuť.
Marcela Szlauerová, Třinec
Zdravě a chutně /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu