Reklama
Pomazánka z pohanky
Fotogalerie:

Pomazánka z pohanky

Lenka Paulusová

Litomyšl
Pohanka byla na jídelníčku dlouhu dobu docela neprávem opomíjená. Přitom naše babičky z ní vařily běžně velké pochoutky. Já jsem pohanku objevila v době, kdy jsem kvůli zdravotním problémům musela radikálně změnit způsob stravování. Mám ji ráda jak vařenou tak i v této pomazánce.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 1 smetana zakysaná
  • 1 jogurt
  • 3 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 hrnky voda
  • 1 hrnek pohanka
  • 1 hořčice plnotučná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Pohanku propláchneme na sítku, zalijeme vodou, osolíme, necháme přejít varem a pak dojít pod pokličkou.
  2. krok2
    Vychladlou pohanku smícháme s ostatními přísadami. Podáváme s tmavým pečivem a zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polentový mls

Polentový mls

Upečeno podle receptu Evy Červenkové z Prahy
Zdravě a chutně /22.01.18
Zapečená cizrna

Zapečená cizrna

Milovníci masa mohou přidat kousek uzeného.

Ivona Steinbachová, Štěnovice

Zdravě a chutně /24.03.14
Salát s lilkem

Salát s lilkem

Podáváme s bagetou nebo ciabattou.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.06.14
Ovocný krém s medem

Ovocný krém s medem

Evelína Kučerová, Cvrčovice

Zdravě a chutně /05.06.18
Smajlouni a smutkouni, sušenky

Smajlouni a smutkouni, sušenky

Ať se usmívají, nebo mračí, chutnají skvěle.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /02.09.16
Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí

Pokud chceš shodit nějaké to kilo, určitě tenhle recept vyzkoušej. Kysané zelí tě ...

Zdravě a chutně /24.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu