Reklama
Polníčkový salát
Fotogalerie:

Polníčkový salát

Jana Burešová

Všetaty
Lehké‚ zdravé, dobré a osvěžující.
Jana Burešová, Všetaty

Ingredience

  • 1 balení salát polníček
  • 100 g šunka vepřová
  • 100 g sýr tvrdý
  • 1 lžička olej olivový
  • 1 lžička ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Polníček důkladně omyjeme ve studené vodě a dáme do mísy.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky a přidáme do salátu‚ nastrouháme sýr (je možný jakýkoliv druh)‚ nebo můžeme přidat i na kostičky nakrájenou mozzarellu.
  3. Nakonec všechny suroviny promícháme a pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem.
  4. Podáváme dobře vychlazené. Jako přílohu lze dát čerstvě opečený toast nebo celozrnné pečivo.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablečný dort

Jablečný dort

Miroslav Čegan, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /03.10.18
Kuskus s balkánem

Kuskus s balkánem

Zdravé kopečky jsou ověnčené sýrem.
Hana Pazderková, Děčín
Zdravě a chutně /27.01.09
Motýlci s krůtími kousky

Motýlci s krůtími kousky

Velice chutný pokrm. Doporučuji zejména těm, kteří se snaží jíst zdravě a udržet si ...

Zdravě a chutně /07.03.12
Kuřecí maso s brokolicí

Kuřecí maso s brokolicí

Spolu se smetanou a sýrem je výborné.
Libuše Motlová, Horažďovice
Zdravě a chutně /05.12.08
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

Vegetariáni nahradí slaninu kousky tofu.

Marta Krajáčová, Hodonín

Zdravě a chutně /20.06.17
Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát osvěží, zasytí a stejně po něm nepřibereš. Jistě ho oceníš v horkých ...
Zdravě a chutně /26.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu