Tato polévka je vhodná na posílení imunitního systému díky koření a houbě.
Jiří Černý, Liberec
Ingredience
- 200 g hlíva ústřičná
- 3 ks cibule
- 4 stroužky česnek
- 10 g paprika mletá
- přiměřeně sůl
- 2 lžičky sojová omáčka
- 2 lžíce majoránka
- 1 lžička kmín celý
- špetka pepř
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce sádlo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a zlehka zasmahneme papriku. Zalijeme vývarem nebo vodou, dáme pokličku a necháme zavařit.
-
Mezitím si nakrájíme hlívu ústřičnou na proužky nebo malé špalíčky. Houby vhodíme do základu zalitého vodou s bujónem nebo vývarem a vaříme cca 40 minut.
-
Dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou, majoránkou, česnekem, pepřem a kdo má rád pikantní, může dát špetku chilli. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme ještě minimálně 10-20 minut povařit.