Reklama
Polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Polévka se zázvorem

Ivana Pavlasová

Horní Měcholupy
Rychlá, zdravá, vydatná a pikantní.
Ivana Pavlasová, Horní Měcholupy

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celer
  • 100 g cizrna
  • 400 g brambory
  • dle chuti zázvor
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě‚ potom slijeme vodu a dáme do hrnce spolu s ostatní omytou a pokrájenou zeleninou a bramborami.
  2. Zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Čím více zázvoru přidáme, tím bude polévka ostřejší. Zalijeme vodou tak‚ aby voda pokryla všechnu zeleninu. Přidáme sůl a vaříme do změknutí.
  3. Vývar ze zeleniny má dostatečně výraznou chuť‚ takže kromě soli není třeba ničím dochucovat.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s ozdobnou zeleninou

Brambory s ozdobnou zeleninou

Netradiční bramborové jednohubky tě nadchnou. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /09.07.12
Tvarohový dia závin

Tvarohový dia závin

Je vhodný i pro diabetiky, pokud místo cukru použijeme umělé sladidlo sorbit nebo ...
Zdravě a chutně /27.10.11
Kandovaná dýně

Kandovaná dýně

K přípravě musíš připočítat čas na namáčení.

Růžena Neprašová, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /09.09.16
Rýže s jablkem

Rýže s jablkem

Netradiční pochoutka inspirovaná Indií.
Eva Dlouhá, Kladno
Zdravě a chutně /17.10.11
Salát z ředkviček a mrkve

Salát z ředkviček a mrkve

Večeře plná vápníku a vitaminů.

Alena Juklová, Protivín

Zdravě a chutně /20.05.15
Krevetový salát

Krevetový salát

Nemám ráda krabí tyčinky, salát z krevet je mnohem lepší.

Petra Doušková, ...

Zdravě a chutně /05.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu