Reklama
Polenta se zeleninou
Fotogalerie:

Polenta se zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tenhle pokrm je pořádně nabitý vitaminy.


Anna Habřinová, Sokolov

Ingredience

  • 500 g hrubé kukuřičné krupice
  • 1,5 l + 2,5 l vody
  • 500 g brokolice
  • 200 g brambor
  • 2 cibule
  • 800 g cuket
  • 250 g rajčat
  • podle potřeby olivový olej
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci přivedeme k varu 1,5 l osolené vody s trochou kukuřičné krupice a za stálého míchání
    pomalu přisypáváme zbylou krupici. Dáváme pozor, aby se nevytvořily žmolky.

  2. Snížíme teplotu a opět za stálého míchání necháme polentu vařit přibližně 45 minut. Pak ji vyklopíme na kuchyňské prkénko, uhladíme nožem a necháme vychladnout.

  3. Vychladlou polentu nakrájíme na plátky. Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a společně s brokolicí uvaříme ve 2,5 l mírně osolené vody. Vše slijeme.

  4. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cukety omyjeme a nakrájíme na kousky. Rajčata oloupeme. Ve velké pánvi rozehřejme olej, podusíme na něm cibuli, cukety a rajčata, osolíme, opepříme a ještě povaříme.

  5. Kousky polenty rozdělíme na talíře, obložíme brokolicí a bramborami a zalijeme omáčkou z cibule, rajčat a cuket.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové maso se žampiony

Sójové maso se žampiony

Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Ruth Šklíbová, Trutnov
Zdravě a chutně /27.10.11
Řepový koláč

Řepový koláč

Netradiční dezert s krásnou barvou.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /21.01.17
Marinovaná okurka plněná tvarohem

Marinovaná okurka plněná tvarohem

Jednoduchá osvěžující svačina vždycky přijde vhod. Tvaroh má minimum kalorií ...
Zdravě a chutně /12.08.12
Rukolový salát se zálivkou

Rukolový salát se zálivkou

Můžeš ho posypat osmaženou houskou.

Ludmila Vaněčková, Strakonice

Zdravě a chutně /08.10.15
Salát s mungo klíčky

Salát s mungo klíčky

Tento typ salátů mám velice ráda.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Zdravě a chutně /14.12.12
Zapečené vločky s bramborem

Zapečené vločky s bramborem

Uvař, když máš rád změnu a vločky naslano.
Bohumil Henerberk,
Mikulášovice
...
Zdravě a chutně /24.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu