Ingredience
- 200 g zelenina mražená
- 1 lžíce máslo
- 1 kostka vývar zeleninový
- 1 l voda
- 200 g polenta instantní
- špetka sůl
- špetka pepř
- snítka petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm rozmraženou zeleninu (výtečná je směs se zelenými fazolkami). Vodu na zalévání polenty připravíme z jedné kostky zeleninového vývaru, kterou necháme rozpustit v jednom litru horké vody. Voda při zalévání polenty musí být vroucí.
-
Do pánve na zeleninu nasypeme polentu, důkladně promícháme a pomalu začneme za stálého míchání zalévat připraveným zeleninovým vývarem. Nikdy nanaléváme všechen vývar najednou! Počkáme, dokud polenta nezačne houstnout. Možná vývar ani nespotřebujeme.
-
Hotovou polentovou směs osolíme a opepříme dle vlastní chuti a těsně před podáváním přidáme natrhanou čer-stvou petrželku.
TIP: Směs na závěr můžeme posypat i strouhaným sýrem nebo zázvorem. Dobré je i přidat pár rozinek.