Reklama
Polenta se zeleninou
Fotogalerie:

Polenta se zeleninou

Dagmar Zelenková

Praha
Polenta je italská kukuřičná mouka. Výborně se hodí k zahušťování pokrmů. Používám ji jako kaši v teplé i studené kuchyni. Z vystydlé kaše dělám placičky, které opeču.
Dagmar Zelenková, Praha

Ingredience

  • 200 g zelenina mražená
  • 1 lžíce máslo
  • 1 kostka vývar zeleninový
  • 1 l voda
  • 200 g polenta instantní
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm rozmraženou zeleninu (výtečná je směs se zelenými fazolkami). Vodu na zalévání polenty připravíme z jedné kostky zeleninového vývaru, kterou necháme rozpustit v jednom litru horké vody. Voda při zalévání polenty musí být vroucí. 
  2. krok2 Do pánve na zeleninu nasypeme polentu, důkladně promícháme a pomalu začneme za stálého míchání zalévat připraveným zeleninovým vývarem. Nikdy nanaléváme všechen vývar najednou! Počkáme, dokud polenta nezačne houstnout. Možná vývar ani nespotřebujeme.
  3. krok3 Hotovou polentovou směs osolíme a opepříme dle vlastní chuti a těsně před podáváním přidáme natrhanou čer-stvou petrželku.

    TIP: Směs na závěr můžeme posypat i strouhaným sýrem nebo zázvorem. Dobré je i přidat pár rozinek.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovesňáky

Ovesňáky

Podle mého receptu budeš mlsat zdravě. Renata Warzelová, Otrokovice
Zdravě a chutně /09.04.09
Pomazánka z naklíčené cizrny

Pomazánka z naklíčené cizrny

Medvědí česnek snadno nahradíš pažitkou.

Blanka Kalvodová, Nymburk

Zdravě a chutně /22.09.16
Celozrnné knedlíčky

Celozrnné knedlíčky

Výborné jsou k číně nebo pečenému masu.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /10.02.10
Skleněná polévka

Skleněná polévka

Proč nezařadit opomíjené kroupy znovu do našeho jídelníčku?
Věra Černevová, Praha
...
Zdravě a chutně /09.07.12
Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýně jsou podle mne jedním z nejzajímavějších druhů zeleniny. Dají se připravit na ...

Zdravě a chutně /21.01.15
Zapečené těstoviny  s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

Smetana se do těstovin vsákne a dodá jim krásně jemnou lahodnou chuť.
...
Zdravě a chutně /17.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu