Reklama
Pohankové placičky
Fotogalerie:

Pohankové placičky

Hana Kocourková

Liberec
Dočetla jsem se, že lidé s vysokým tlakem by měli často jíst pohanku. Naštěstí ji máme rádi, takže z ní vařím poměrně často.
Hana Kocourková, Liberec

Ingredience

  • Suroviny
  • 30 g droždí
  • 200 g pohanka
  • 200 g mouka celozrnná
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 100 ml mléko
  • 100 ml voda
  • 2 lžíce olej olivový
  • Pomazánka
  • dle potřeby petrželka
  • dle potřeby pažitka
  • 1 tvaroh nízkotučný
  • 2 stroužky česnek
  • 10 rajčátka cherry
  • dle potřeby bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pohanku uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ji necháme vychladnout.
  2. krok2 Mezitím zaděláme kvásek z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce mouky.
  3. krok3 V misce smícháme mouku a oschlou, co nejvíce vymačkanou uvařenou pohanku, přidáme vejce, olej, sůl, vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Vodu přidáváme po částech podle potřeby, těsto by mělo být hladké. Hotové těsto necháme v teple vykynout.
  4. Připravíme si pomazánku. Tvaroh smícháme s utřeným česnekem, nasekanými bylinkami a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Vykynuté těsto na pomoučené ploše rozválíme na 1,5 cm široký plát, ze kterého skleničkou vykrájíme placky.
  6. Placky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a ostrým nožem nařežeme na mřížku (nedokrajujeme je do konce, pouze nařízneme zhruba do 2/3). Upečeme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
  7. Hotové upečené placičky podáváme s pomazánkou. Ozdobíme je rajčátky a podáváme nejlépe se sklenkou mléka nebo podmáslí.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zdravé letní špagety

Zdravé letní špagety

Letní mrkvové špagety s parmezánem jsou skvělou lehkou rychlovkou, která je navíc ...
Zdravě a chutně /25.07.13
Bezlepkový štrúdl

Bezlepkový štrúdl

Je moc dobrý a hlavně vhodný pro celiaky.
Iveta Šedivá,
České Budějovice
Zdravě a chutně /24.11.10
Tofu s brokolicí a cuketou

Tofu s brokolicí a cuketou

Nepotrpím si na majonézové saláty, ve kterých podle mě úplně zmizí skvělá chuť ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Fit jablečný koláč s tvarohem

Fit jablečný koláč s tvarohem

Martina Kozlovská, Brno

Zdravě a chutně /08.11.18
Brokolicové placičky se šmakounem

Brokolicové placičky se šmakounem

Podávat můžeme se zeleninovým salátem, ale dobré jsou i samotné.

Dagmar Hahnová, Praha

...
Zdravě a chutně /29.05.12
Sójová šunka se zeleninou

Sójová šunka se zeleninou

Kdo říká, že sójové kostky nemají chuť?
Hana Bartoníčková, Turnov
Zdravě a chutně /27.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu