Reklama
Pohankové karbanátky
Fotogalerie:

Pohankové karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdravé a chutné

Lucie Zenková, Brno

Ingredience

  • 200 g pohanky lámanky
  • 400 ml vody
  • dle potřeby sůl
  • 4 stroužky česneku
  • trocha majoránky
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 20 ml oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku přelijeme vroucí vodou, krátce povaříme a necháme odstát.

  2. Jakmile pohanka zcela vychladne, vmícháme do ní sůl, oloupaný a nastrouhaný česnek, majoránku, mrkev, vejce a strouhanku.

  3. Navlhčenýma rukama tvoříme karbanátky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Přebytečný tuk necháme vsáknout do ubrousků a poté karbanátky podáváme.

  5. Vhodnou přílohou je jablečný nebo zelný salát.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kukuřičný oběd

Kukuřičný oběd

Potěší všechny milovníky kukuřice. Marie Ospalíková, Kroměříž
Zdravě a chutně /27.12.11
Hráškový krém s cizrnou

Hráškový krém s cizrnou

Miroslava Čiržová, Opava

Zdravě a chutně /01.02.18
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Sněhový koláček s mrkví

Sněhový koláček s mrkví

Je krásně nadýchaný a navíc plný vitaminů. Skvělá svačinka!

Romana Rubášová, ...

Zdravě a chutně /06.04.17
Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

Jsou od pravých k nerozeznání.
Eva Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /22.03.10
Osvěžujicí ovocná miska

Osvěžujicí ovocná miska

Výběr ovoce vždy přizpůsobím sezoně.

Lenka Urbánková, Chrudim

Zdravě a chutně /27.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu