Reklama
Pohankové karbanátky
Fotogalerie:

Pohankové karbanátky

Mirka Vachová

Dobříš
Pohankové karbanátky s houbami jsem připravila pro svou partu kamarádů – volejbalistů. Měly velký úspěch, jen se po nich zaprášilo!
Mirka Vachová, Dobříš

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • majoránka
  • 2 hrsti houby sušené
  • 1/4 kg pohanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Pohanku přes noc namočíme, druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka. Čerstvé houby pokrájíme a na cibulce osmahneme. Pokud máme houby sušené, povaříme je ve vodě, pak vymačkáme a také je osmahneme na cibulce. Houby přidáme k uvařené pohance. Osolíme, opepříme, smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, majoránkou a moukou. Tvoříme placky, obalujeme ve strouhance a smažíme.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexický salát s koriandrem

Mexický salát s koriandrem

Čerstvé bylinky se šťávou z limetky jsou opravdu fantastická kombinace. Leona ...
Zdravě a chutně /05.09.16
Ryba zapečená s čočkou

Ryba zapečená s čočkou

Lehká pikantní večeře na indický způsob.

Ondřej Vach, Blansko

Zdravě a chutně /05.01.14
Špecle s robi masem

Špecle s robi masem

Robi maso je zdravou alternativou masa.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.11.16
Medové sušenky s ovesnými vločkami

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Po křupavých sušenkách budeš i v plavkách vypadat pořád hezky. Na rozdíl od ...
Zdravě a chutně /08.10.12
Špenát na fenyklu

Špenát na fenyklu

Dušený špenát je notoricky známý. Obohacený o fenykl si ho jistě oblíbí i ti, co ho ...

Zdravě a chutně /30.04.12
Ovocné fondue trochu jinak

Ovocné fondue trochu jinak

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /24.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu