Ingredience
- strouhanka
- kmín
- 100 g sýr
- 1 cibule
- 4 vejce
- pepř
- majoránka
- 4 stroužky česnek
- 1/2 balíčku pohanka
- 1 sáček maso sojové
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pohanku vaříme 5 minut‚ sójové plátky asi 15 minut ve vodě s masoxem a troškou soli. Po uvaření dáme na síto a vymáčkáme všechnu přebytečnou vodu.
-
Když sója a pohanka zchladne‚ umeleme je na masovém strojku. Přidáme sýr‚ koření‚ vejce a trochu strouhanky (dle potřeby).
-
Tvoříme malé karbanátky‚ které obalíme v trojobalu z mouky, vajíčka a strouhanky, a smažíme je dozlatova na pánvi. Upečené karbanátky podáváme s bramborem‚ bramborovým salátem nebo jen se zeleninou.