Reklama
Pohanková pomazánka z hlívy
Fotogalerie:

Pohanková pomazánka z hlívy

Daniela Schachlová

Ostrava
Místo uzeniny dej domácí pomazánku.
Daniela Schachlová, Ostrava

Ingredience

  • 250 g hlíva ústřičná
  • 100 g pohanka
  • 50 g máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle chuti kmín drcený
  • 100 g sýr tavený
  • 1 lžíce máslo pomazánkové

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu očistíme a na másle pomalu opečeme. Necháme ji vychladnout.
  2. Pohanku propláchneme a zalijeme vařící vodou (nevaříme, jen ji necháme v teple ‚‚dojít‘‘).
  3. Hlívu umeleme‚ dáme do misky‚ přidáme pohanku zbavenou přebytečné vody a promícháme. Osolíme‚ opepříme a okmínujeme. Přidáme pomazánkové máslo a dobře roztíratelný sýr. Nakonec důkladně promícháme‚ aby se vše spojilo.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z pečených rajčat

Salát z pečených rajčat

Při grilování nesmí chybět, je skvělý s bílým pečivem. Lenka Majerová, ...
Zdravě a chutně /20.06.16
Ředkvičkový salát s klíčky

Ředkvičkový salát s klíčky

Čočka i mungo vyklíčí do dvou dnů.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /27.06.16
Chia pudink se sezonním ovocem

Chia pudink se sezonním ovocem

Zdravé mlsání pro celou rodinu.

Petr Hejkal, Praha

Zdravě a chutně /18.07.17
Okurka s bylinkovou náplní

Okurka s bylinkovou náplní

Když přijdou horké letní dny, dávám přednost zeleninovým večeřím.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /26.03.13
Pohankové noky se sýrem a zeleninou

Pohankové noky se sýrem a zeleninou

Pohanka je chutným a zdravým doplňkem kuchyně. Někomu její chuť příliš nesedí, ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Bílý chřest se sýrem

Bílý chřest se sýrem

Chřest si mě získal jemnou chutí. I když nepatří k nejlevnějším, občas si ...
Zdravě a chutně /22.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu