Reklama
Pohanková polévka
Fotogalerie:

Pohanková polévka

Vlaďka Vicjanová

Kněževes
Tuto polévku máme rádi jako hlavní jídlo.
Vlaďka Vicjanová, Kněževes

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule velká
  • 1 šálek pohanka
  • 1 l voda
  • 1/2 šálku zelenina kořenová
  • špetka sůl
  • podle chuti petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme oloupanou, najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pohanku a chviličku orestujeme.
  2. Potom přilijeme vodu. Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Když se voda začne vařit, přisypeme zeleninu. Polévku dochutíme solí a na mírném ohni vaříme, dokud pohanka a zelenina nejsou úplně měkké.
  3. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku. Polévka je výborná s tmavým celozrnným chlebem.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové karí

Květákové karí

Květák jsem obvykle připravovala jako křupavé řízečky. Když mi ale smažený začal ...
Zdravě a chutně /27.01.09
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Znám mnoho lidí, kteří se nedokážou smířit s chutí a vůní celeru. ...
Zdravě a chutně /27.01.10
Polentová kaše s pyré

Polentová kaše s pyré

Zdravá jídla vařím často a opravdu ráda.
Sandra Satková, Opava
Zdravě a chutně /09.03.09
Salát s tuňákem, zeleninou a sýrem

Salát s tuňákem, zeleninou a sýrem

Rychlé a zdravé jídlo. U nás velmi oblíbené.

Kristýna Hoferová, Zubří

...
Zdravě a chutně /11.07.16
Domácí müsli

Domácí müsli

Je moc dobré a křupavé.
Zdeňka Sedláková, Polička
Zdravě a chutně /04.08.11
Polévka z červených paprik

Polévka z červených paprik

Eliška Novotná, Praha

Zdravě a chutně /14.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu