Reklama
Pizza z domácího listového těsta s cuketou a smetanou
Fotogalerie:

Pizza z domácího listového těsta s cuketou a smetanou

Eva Herzánová

Havlíčkův Brod
Tenhle recept jsme vymyslely s maminkou pro mého přítele.
Eva Herzánová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • Těsto
  • špetka sůl
  • 310 g mouka bezlepková
  • 2,5 lžičky prášek do pečiva
  • 250 g tvaroh
  • 200 g tuk
  • Obloha
  • 1 cuketa
  • 2 sýr mozzarella
  • 1 smetana na vaření
  • 2 lžíce rozmarýn
  • olej olivový sůl podle chuti
  • parmezán strouhaný 3 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Z ingrediencí uhněteme vláčné těsto a rozválíme je do čtverce. Čtverec složíme ze všech stran do středu, posypeme moukou, rozválíme, znovu složíme a posypeme moukou. Toto opakujeme šestkrát.
  2. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do ledničky. Poté rozválíme do rozměrů velkého plechu. Vytvarujeme vyšší okraje, aby nám náplň nevytékala na plech.
  3. Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky, mozzarellu na plátky silnější. Těsto poklademe cuketou a tu potřeme tence olejem, aby se při pečení nevysoušela. Zalijeme necelou smetanou (nebojte se větších louží, tekutina se vypeče). Poklademe mozzarellou, posolíme a posypeme rozmarýnem.
  4. Pečeme při 180 °C v troubě zvlhčené vložením nádoby s vodou (plechový hrníček) asi 30 minut. Před podáváním můžeme posypat parmezánem.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání Lucie Borbélyová, Tvrdošovce
Zdravě a chutně /19.08.18
Makrela v páře

Makrela v páře

Rychlé, zdravé, dietní a dobré.

Tereza Dolanská, Havířov

Zdravě a chutně /08.07.13
Vitaminové bomby

Vitaminové bomby

Osvěžující pití, které tě nabije energií.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /17.06.17
Ovocný koktejl s jogurtem

Ovocný koktejl s jogurtem

Alena Všetičková, Zlín

Zdravě a chutně /15.09.19
Zapečená tortilla s mozzarellou a rajčátky

Zapečená tortilla s mozzarellou a rajčátky

Jednoduchá, velmi rychlá a chutná večeře.
Miroslava Šťastná, Mníšek pod Brdy
Zdravě a chutně /20.12.10
Müsli snídaně s ovocem

Müsli snídaně s ovocem

Tato snídaně je především o tvé individuální chuti – variací je nespočet a fantazii...

Zdravě a chutně /21.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu