Reklama
Pečený kapr na leču
Fotogalerie:

Pečený kapr na leču

Josef Bartušek

Bítovčice
Je to velice dobré a jednoduché jídlo. U nás se jeho přípravy pravidelně a rád ujímám místo manželky já. I ty ho můžeš připravit jako příjemnou změnu namísto obvyklých kapřích řízků.
Josef Bartušek, Bítovčice

Ingredience

  • 2 cibule
  • 10 dkg máslo
  • sůl
  • 1 kapr
  • koření na ryby
  • 1 sterilované lečo

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kapra omyjeme, osušíme a naporcujeme na podkovy. Maso osolíme, posypeme rybím kořením a vložíme do připraveného pekáče. Zalijeme ho zeleninovým lečem a necháme do druhého dne odležet.
  2. krok2 Potom nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na podkovy.
  3. krok3 Dáme plátek másla a pečeme asi 1/2 hodiny ve středně vyhřáté troubě.
    Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo také smažené hranolky.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované krůtí stehno

Grilované krůtí stehno

Stehna je potřeba předpéct. Iva Kopecká, Litomyšl
Zdravě a chutně /03.08.16
Šunková rolka

Šunková rolka

Zdravá a lehká pochoutka s kombinací šunky a sýra.
Alena Hynečková, ...
Zdravě a chutně /22.12.08
Fitness buchta z ovesných vloček a tvarohu

Fitness buchta z ovesných vloček a tvarohu

Dlouho jsem hledala buchtu, která by vyhovovala mé dietě.

Eliška Peníšková, Dačice

Zdravě a chutně /05.06.12
Batátové hranolky

Batátové hranolky

Tuhle zajímavou zeleninu mám čím dál radši.

Barbora Klamová, Svitavy

Zdravě a chutně /27.09.16
Zeleninové rizoto z jednoho hrnce

Zeleninové rizoto z jednoho hrnce

Ráda vařím jednoduchá jídla, na která nepotřebuji mnoho nádobí. Moje rizoto k nim...
Zdravě a chutně /14.11.08
Rýžovo-mrkvový závin

Rýžovo-mrkvový závin

Namísto rýže můžeš závin naplnit bulgurem, bude také moc chutný.

Markéta Mikulová, ...

Zdravě a chutně /10.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu