Reklama
Pečený kapr na leču
Fotogalerie:

Pečený kapr na leču

Josef Bartušek

Bítovčice
Je to velice dobré a jednoduché jídlo. U nás se jeho přípravy pravidelně a rád ujímám místo manželky já. I ty ho můžeš připravit jako příjemnou změnu namísto obvyklých kapřích řízků.
Josef Bartušek, Bítovčice

Ingredience

  • 2 cibule
  • 10 dkg máslo
  • sůl
  • 1 kapr
  • koření na ryby
  • 1 sterilované lečo

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kapra omyjeme, osušíme a naporcujeme na podkovy. Maso osolíme, posypeme rybím kořením a vložíme do připraveného pekáče. Zalijeme ho zeleninovým lečem a necháme do druhého dne odležet.
  2. krok2 Potom nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na podkovy.
  3. krok3 Dáme plátek másla a pečeme asi 1/2 hodiny ve středně vyhřáté troubě.
    Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo také smažené hranolky.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chleba z jemných vloček

Chleba z jemných vloček

Je příjemně vláčný a plný zdravé vlákniny. Bohumil Heneberk, Mikulášovice
Zdravě a chutně /09.07.12
Kuskus s balkánem

Kuskus s balkánem

Zdravé kopečky jsou ověnčené sýrem.
Hana Pazderková, Děčín
Zdravě a chutně /27.01.09
Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Připrav si se mnou rychlou zdravou večeři.
Monika Píšová, Litoměřice
Zdravě a chutně /09.12.09
Sójové maso se zeleninou

Sójové maso se zeleninou

Jako přílohu dej salát ochucený česnekem.
Květa Hošková, Vratimov
Zdravě a chutně /30.01.11
Vločkový koktejl s ředkvičkami

Vločkový koktejl s ředkvičkami

Překvapivá chuť vás určitě dostane.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /20.10.10
Šmakounový salát

Šmakounový salát

Je hotový za několik minut.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /27.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu