Reklama
Pečené papriky s bulgurovou směsí
Fotogalerie:

Pečené papriky s bulgurovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo mozzarelly můžeš použít chuťově výraznější sýr s modrou plísní.

Beáta Marušičková, Praha

Ingredience

  • 4 barevné papriky
  • 200 g směsi bulguru a quinoy
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • troška podravky nebo vegetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 menší cukety
  • trocha soli a pepře
  • 1 hrst petrželky
  • 1 mozzarella
  • na ozdobu rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme semínka, omyjeme je a osušíme. Bulgur a quinou propláchneme studenou vodou, zalijeme zeleninovým vývarem, ochutíme kořením a povaříme asi 10–15 minut.

  2. Na olivovém oleji osmahneme na tenké plátky nakrájenou cuketu, ochutíme ji solí, pepřem a vmícháme k bulguru a quinoe. Přidáme nadrobno posekanou petrželku, promícháme a touto směsí plníme připravené papriky. Rozložíme na ně plátky mozzarelly a zapékáme při 190 ºC asi 20 minut. Na talíři ještě hotové papriky ozdobíme čerstvou rukolou.

Tip redakce

Směs bulguru a quinoy koupíš už namíchanou v prodejnách se zdravou výživou nebo si ji můžeš připravit doma.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z quinoy

Salát z quinoy

Quinoa je obilnina, určitě ji seženeš v obchodě se zdravou výživou. Kateřina ...
Zdravě a chutně /19.06.15
Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí

Pokud chceš shodit nějaké to kilo, určitě tenhle recept vyzkoušej. Kysané zelí tě ...

Zdravě a chutně /24.01.13
Červená řepa s brambory

Červená řepa s brambory

Podávám ji samotnou s žitným chlebem nebo jako přílohu k jehněčímu masu.

...

Zdravě a chutně /02.05.14
Kuličky z tresky

Kuličky z tresky

Zdravá varianta víkendového oběda.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /28.07.12
Křupavá zeleninka

Křupavá zeleninka

Česnek dodá jídlu úžasnou chuť a vůni.

Alice Jeníčková, Beroun

Zdravě a chutně /01.05.15
Rýžová polévka s brokolicí

Rýžová polévka s brokolicí

Zeleninové polévky mám nejraději. Protože polévka je u nás součástí oběda, ...
Zdravě a chutně /03.07.13
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama