Reklama
Pečená dýně s brambory
Fotogalerie:

Pečená dýně s brambory

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Vyhoví všem dietním zásadam. Je to navíc rychlé a chutné jídlo.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 1 malá dýně Hokaido
  • 6 ks brambory
  • dle chuti sušený tymián
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • na ozdobu petrželová nať
  • Jogurtový dip:
  • 1 malý bílý jogurt
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl a mletý pepř
  • balzamikový ocet petrželová nať
  • moučkový cukr dle chuti
  • dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Dýni umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semena. Slupku ponecháme. Dýni nakrájíme na půlměsíčky. Brambory umyjeme kartáčkem, rozkrojíme na čtvrtky.
  2. krok2 Dýni a brambory poklademe na plech na pečící papír nebo teflonovou fólii, lehce pokapeme olejem (nejlépe rozprašovačem), posypeme tymiánem a zakápneme sójovou omáčkou. Dáme péci do trouby na 200 °C, pečeme dozlatova, přibližně 25 minut.
  3. Mezitím si připravíme dip, do kterého budeme namáček kousky pečené dýně a brambor. Smícháme bílý jogurt (lze nahradit zakysanou smetanou), prolisovaný česnek, petrželovou nať, sůl, pepř. Dochutíme cukrem a balzamikovým octem.
  4. Upečené brambory na talíři dozdobíme nakrájenou petrželovou natí. Dýni a brambory namáčíme do jogurtového dipu.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýže s jablkem

Rýže s jablkem

Netradiční pochoutka inspirovaná Indií. Eva Dlouhá, Kladno
Zdravě a chutně /17.10.11
Drůbeží nudličky s cuketou

Drůbeží nudličky s cuketou

Jídlo je lehké a lahodné, hodí se také na redukční dietu. Navíc je docela rychle ...
Zdravě a chutně /23.05.13
Zeleninové rýžové nudle

Zeleninové rýžové nudle

Vždycky, když má přijet moje dcera s rodinou, vařím rýžové nudle. Mají je totiž...
Zdravě a chutně /24.10.08
Špagety se sýrovou omáčkou

Špagety se sýrovou omáčkou

Jednoduchá a rychlá dobrota bez lepku.
Radomír Kovář, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /20.12.10
Špaldová pochoutka

Špaldová pochoutka

Prostě mňamka!
Martina Polanová, Rakovník
Zdravě a chutně /27.09.11
Karotka glazovaná v sójové omáčce

Karotka glazovaná v sójové omáčce

Posypeme petrželkou.

Dana Průchová, Mělník

Zdravě a chutně /08.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu