Reklama
Pangasius s čočkou
Fotogalerie:

Pangasius s čočkou

Martina Zelenková

Příbram
Ryby mám ráda po celý rok, nejen o Vánocích. Pangasius se dá připravit na mnoho způsobů a mně zachutnala kombinace rybího masa a čočky.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 1 stroužek česnek
  • 100 g rajčátka cherry
  • 1 cibule
  • rozmarýn
  • mouka hladká
  • 200 g máslo
  • 1 citrón
  • olej na smažení
  • 400 g rybí filé
  • pepř tří barev
  • sůl hrubá mořská
  • 300 g čočka červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Čočku propláchneme a uvaříme doměkka. Cibuli olou­­peme a nakrájíme na jemné kousky.
    Na pánvi rozehřejeme olej a cibulku osmažíme. Poté při­dáme slitou uvařenou čočku a zlehka vše osmažíme.
  2. krok2 K čoč­ce přidáme čistá rajčata, směs osolíme a opepříme.
  3. krok3 Rybí maso necháme zlehka rozmrazit, ale ne úplně. Maso osolíme, dále vše opep-říme, jemně posypeme moukou a sušeným rozmarýnem. Na pánvi rozpustíme máslo a ry­bu osmažíme, před dopečením pokapeme šťávou z jedné poloviny citronu, přidáme utřený česnek.
  4. Upečené ryby servírujeme společně s čočkou dozdobené čerstvými bylinkami a plát­ky citronu.

    TIP: Po rozmrazení z ryby odstraníme přebytečnou vodu ubrous­kem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Očistný koktejl

Očistný koktejl

Hodí se pro lidi, kteří užívají mnoho léků. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /08.01.15
Pečené papriky s bulgurovou směsí

Pečené papriky s bulgurovou směsí

Místo mozzarelly můžeš použít chuťově výraznější sýr s modrou plísní.

...

Zdravě a chutně /03.09.17
Kapr v páře

Kapr v páře

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /02.03.18
Polévka se zázvorem

Polévka se zázvorem

Rychlá, zdravá, vydatná a pikantní.
Ivana Pavlasová, Horní Měcholupy
Zdravě a chutně /30.07.10
Bezlepkové dia kobližky

Bezlepkové dia kobližky

Bezva pochoutka pro takto nemocné lidi.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Zdravě a chutně /28.01.17
Cuketové placky s koprovým dipem

Cuketové placky s koprovým dipem

Jsou výborné samotné, ale hodí se i jako příloha k pečenému masu.

Anna ...

Zdravě a chutně /02.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu