Reklama
Palačinkové roládky se špenátem a šunkou
Fotogalerie:

Palačinkové roládky se špenátem a šunkou

Pavla Kroupová

Karviná-Hranice
Nazýváme je také pochoutka Pepka námořníka. Jedná se o krásné zpestření svátečního stolu, pohoštění pro hosty a ozdobu obložených mís. Budou chutnat i dětem, které špenát jinak samotný nejedí.
Pavla Kroupová, Karviná-Hranice

Ingredience

  • 2 hrsti špenát čerstvý
  • 125 g sýr smetanový
  • špetka tymián
  • 2 hrsti bazalka čerstvá
  • 2 hrsti petrželka čerstvá
  • 250 g šunka od kosti
  • česnek dle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 palačinka
  • řeřicha podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Špenát povaříme 1 minutu v osolené vodě, pak ho zchladíme, scedíme a osušíme.
  2. krok2 Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Pokud má tvoje rodina ráda česnek, můžeš přidat jeden utřený stroužek.
  3. krok3 Palačinky namažeme sýrem, na něj položíme špenát a navrch šunku.
  4. Srolujeme, zabalíme do fólie nebo alobalu a dáme na dvě hodiny do ledničky.
  5. Pak palačinky nakrájíme na kolečka, propícháme párátky a můžeme podávat.

    TIP: Můžeme použít jakýkoli smetanový sýr, vhodná je i niva, hermelín nebo parmezán. Hotovou roládu nakrájíme na plátky, které lze servírovat jako jednohubky s napíchnutými párátky. Můžeme je pak namáčet v pikantní omáčce.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Jeden člen mojí rodiny musí držet bezlepkovou dietu. Protože nechce přijít ...
Zdravě a chutně /13.01.09
Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou

Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou

Zdravá, voňavá a rychlá večeře.

Magda Hrabálková, Hradec Králové

Zdravě a chutně /29.03.13
Kuskusový salát s čočkou a lilkem

Kuskusový salát s čočkou a lilkem

Zkus červenou čočku

Podle receptu Jany Konrádové ze Strakonic

Zdravě a chutně /30.07.18
Polentový mls

Polentový mls

Upečeno podle receptu

Evy Červenkové z Prahy

Zdravě a chutně /22.01.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Je moc dobré a křupavé.
Zdeňka Sedláková, Polička
Zdravě a chutně /04.08.11
Špecle s robi masem

Špecle s robi masem

Robi maso je zdravou alternativou masa.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu