Ingredience
- 2 hrsti špenát čerstvý
- 125 g sýr smetanový
- špetka tymián
- 2 hrsti bazalka čerstvá
- 2 hrsti petrželka čerstvá
- 250 g šunka od kosti
- česnek dle chuti
- sůl a pepř podle chuti
- 4 palačinka
- řeřicha podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špenát povaříme 1 minutu v osolené vodě, pak ho zchladíme, scedíme a osušíme.
-
Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Pokud má tvoje rodina ráda česnek, můžeš přidat jeden utřený stroužek.
-
Palačinky namažeme sýrem, na něj položíme špenát a navrch šunku.
-
Srolujeme, zabalíme do fólie nebo alobalu a dáme na dvě hodiny do ledničky.
-
Pak palačinky nakrájíme na kolečka, propícháme párátky a můžeme podávat.
TIP: Můžeme použít jakýkoli smetanový sýr, vhodná je i niva, hermelín nebo parmezán. Hotovou roládu nakrájíme na plátky, které lze servírovat jako jednohubky s napíchnutými párátky. Můžeme je pak namáčet v pikantní omáčce.