Reklama
Ozdobný meloun
Fotogalerie:

Ozdobný meloun

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 velký červený cukrový meloun
  • 1 větší jablko
  • 1 citron
  • 2 lžíce jahodového sirupu
  • 300 ml nakládaných mandarinek
  • 2 lžíce nakládaných jeřabin
  • na ozdobu bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Meloun rozkrojíme na polovinu. Z melounu a z jablka vykrajujeme malé kuličky. Pokapeme je citronem a vrátíme do melounu.

  2. Polijeme jahodovým sirupem, posypeme mandarinkami a jeřabinami, ozdobíme bazalkou. Dáme vychladit. Je to osvěžující svačinka.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník
Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s cottage sýrem

Kuřecí plátky s cottage sýrem

Od té doby, co jsme si pořídili mikrovlnnou troubu s funkcí crisp, klasickou ...

Zdravě a chutně /22.06.16
Křupavá zeleninka

Křupavá zeleninka

Česnek dodá jídlu úžasnou chuť a vůni.

Alice Jeníčková, Beroun

Zdravě a chutně /01.05.15
Pečené papriky s tvarohovou náplní

Pečené papriky s tvarohovou náplní

Zeleninu máme rádi. Já i manžel dáváme přednost zdravé stravě, nic tučného ...
Zdravě a chutně /17.12.10
Domácí špaldové vafle s nivou

Domácí špaldové vafle s nivou

Upeč si je, máš-li ráda lehká a dobrá jídla.
Cecilie Fišnarová, Praha
Zdravě a chutně /02.03.10
Filátko pod cizrnou

Filátko pod cizrnou

Ciizrna neboli také římský hrách má svou typickou oříškovou chuť, takže s ...

Zdravě a chutně /17.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu