Ingredience
- Krém
- 1 šlehačka trvanlivá
- 1 smetana zakysaná
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 tvaroh měkký
- 1 pudink vanilkový
- 7 lžic cukr moučkový
- 3 vejce
- 1 vitacit jahodový
- 500 ml voda
- 1 cukr vanilkový
- Korpus
- 1 lžíce mouka kukuřičná hladká
- 1 prášek do pečiva
- 1,5 lžíce mouka bezlepková
- 1/2 lžíce mouka rýžová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s 3 lžícemi cukru‚ přidáme mouku‚ prášek do pečiva a sníh z bílků. Dáme péct na 10–15 minut. Necháme zchladnout.
-
Korpus pomažeme krémem ze šlehačky‚ zakysané smetany‚ ztužovače‚ 4 lžic cukru‚ tvarohu a vanilkového cukru. Poklademe ovocem.
-
Vodu‚ jahodový vitacit a vanilkový pudink umícháme v želé a dáme na dort.