Reklama
Ovesné sušenky  bez pečení
Fotogalerie:

Ovesné sušenky bez pečení

Lenka Danišová

Jirkov
Snažím se ve stravě omezovat bílý řepný cukr‚ ale občas mě přepadne chuť na sladké.
Lenka Danišová, Jirkov

Ingredience

  • 2 lžíce olej slunečnicový
  • 2 lžíce med
  • 10 lžic vločky ovesné
  • 2 lžíce sezam

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Olej a med v hluboké teflonové pánvi na mírném ohni mícháme‚ dokud směs nezačne pěnit a vonět. 
  2. Přisypeme ovesné vločky a sezam a pražíme dozlatova. Potom vyklopíme na suchý plech a obracečkou vytvarujeme placku‚ kterou rozkrájíme ostrým nožem na čtverečky.
  3. Studené sundáme z plechu, a pokud je hned nesníme‚ uschováme v dobře uzavíratelné dóze‚ aby nezvlhly.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerový salát s jablky a rajčaty

Celerový salát s jablky a rajčaty

Výborný salát plný vitamínů. Marta Kačíková, Strakonice
Zdravě a chutně /07.01.13
Rajčata plněná sójovým masem

Rajčata plněná sójovým masem

Bezmasý oběd, na kterém si pochutnají i masožraví jedinci, je navíc plný vitamínů a ...

Zdravě a chutně /12.06.13
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Miroslava Krocínová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /13.02.18
Polníčkový salát

Polníčkový salát

Lehké‚ zdravé, dobré a osvěžující.
Jana Burešová, Všetaty
Zdravě a chutně /23.05.11
Špaldové placky

Špaldové placky

Hodí se k zakousnutí na odpolední svačinku.
Šárka Medáčková, Brno
Zdravě a chutně /07.05.12
Salát s tuňákem a vejci

Salát s tuňákem a vejci

Chuťově i barevně je skvěle zkombinovaný.

Dita Kačírková, Praha

Zdravě a chutně /05.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu