Reklama
Ovesné placičky
Fotogalerie:

Ovesné placičky

Martina Dzaidková

Český Těšín
Je to zdravá varianta masových karbanátků.
Martina Dzaidková, Český Těšín

Ingredience

  • 100 g zelenina mražená
  • 1 lžička koření grilovací
  • 1 vejce
  • česnek
  • omáčka sojová
  • 250 g vločky ovesné

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky hodinu předem namočíme do vody. Potom vodu slijeme a přimícháme k vločkám mraženou zeleninu (vhodná je směs mrkev‚ hrášek‚ kukuřice).
  2. Přidáme vejce‚ sůl‚ grilovací koření, pepř‚ česnek podle chuti a trochu sójové omáčky. Lžící nabíráme připravenou hustší směs a na olej klademe malé placičky‚ které zvolna smažíme z obou stran dozlatova.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí aspik s krevetami

Rybí aspik s krevetami

Dnes už dostaneš mořské plody všude, já je kupuji mražené v supermarketu. Proč si je ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Ragú z tresky

Ragú z tresky

Nejen smažená ryba je dobrá. Já jsem na to přišla ve chvíli, kdy jsem obyčejnou tresku ...
Zdravě a chutně /14.12.08
Cuketové placky s koprovým dipem

Cuketové placky s koprovým dipem

Jsou výborné samotné, ale hodí se i jako příloha k pečenému masu.

Anna ...

Zdravě a chutně /02.09.16
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Do česnekového oleje přidej nasekané bylinky.

Eva Drtikolová, Příbram

Zdravě a chutně /26.07.17
Zapečené jáhly s květákem

Zapečené jáhly s květákem

Neobvyklá pochoutka, kterou určitě oceníš.
Eliška Prokešová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /20.12.10
Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýně jsou podle mne jedním z nejzajímavějších druhů zeleniny. Dají se připravit na ...

Zdravě a chutně /21.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu