Reklama
Ovesňáky
Fotogalerie:

Ovesňáky

Renata Warzelová

Otrokovice
Podle mého receptu budeš mlsat zdravě.
Renata Warzelová, Otrokovice

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 500 g vločky ovesné
  • 500 g cukr moučkový
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hera
  • trocha sůl
  • z 4 citronu citronová šťáva
  • dle chuti ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny uvedené suroviny smícháme dohromady a vypracujeme v tužší těsto, ze kterého tvoříme lžičkou hrudky.
  2. Klademe je na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečicím papírem). Pečeme při 180 ˚C asi 17 minut, až hrudky zrůžoví. Navrch je můžeme jemně pocukrovat. Chutnají i teplé.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilkové závitky

Lilkové závitky

Loni jsem zkoušela vypěstovat lilek na zahradě, ale není to zrovna snadné. Už si ho ...
Zdravě a chutně /31.08.16
Jahelno-bramborové nočky

Jahelno-bramborové nočky

Udělej něco pro své zdraví a dopřej si tuto dobrotu z jáhel.

Markéta Svatošová, ...

Zdravě a chutně /28.01.13
Červená řepa s brambory

Červená řepa s brambory

Podávám ji samotnou s žitným chlebem nebo jako přílohu k jehněčímu masu.

...

Zdravě a chutně /02.05.14
Ředkvičkový salát s klíčky

Ředkvičkový salát s klíčky

Čočka i mungo vyklíčí do dvou dnů.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /27.06.16
Rajčata s nádivkou

Rajčata s nádivkou

Efektní a dobré jídlo.
Vlasta Smolová,Praha
Zdravě a chutně /05.12.08
Makrela v páře

Makrela v páře

Rychlé, zdravé, dietní a dobré.

Tereza Dolanská, Havířov

Zdravě a chutně /08.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu