Ingredience
- 1 kg rajčata
- 1 okurka salátová
- 500 g paprika
- 2 cibule červená
- 200 g sýr balkánský
- 4 lžíce olej olivový
- sůl podle chuti
- oregáno
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce namočíme do studené vody. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostky. Různobarevné papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme je na proužky. Rajčata omyjeme, překrájíme na poloviny a vyřežeme zelené stopky. Pak je nakrájíme na čtvtky či osminky. Všechny ingredience dáme do mísy, osolíme, zalijeme olejem, posypeme oregánem a promícháme.
-
Balkánský sýr nebo fetu můžeme na chvíli namočit ve vodě, pokud je sýr příliš slaný. Pak ho nakrájíme na kostky a přimícháme do salátu. Salát můžeme navíc ještě posypat nakrájenými olivami.