Reklama
Okurka s bylinkovou náplní
Fotogalerie:

Okurka s bylinkovou náplní

Kristýna Válová

Ústí nad Labem

Když přijdou horké letní dny, dávám přednost zeleninovým večeřím.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 salátová okurka
  • 200 g lučina
  • pár lístků petrželka kudrnka
  • pár lístků bazalka
  • 1 lžička vinný ocet
  • 1 lžička cukr moučka
  • špetka sůl
  • trocha pepř
  • 8 celozrnné toasty

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy vložíme lučinu. Bylinky opláchneme a zbylou vodu otřepeme. Poté nasekáme petrželku s bazalkou na co nejmenší kousky. K lučině přidáme bylinky, vinný ocet a směs dle potřeby dochutíme moučkovým cukrem, solí a pepřem.

  2. Okurku omyjeme, nakrájíme na špalíčky, které podélně přepůlíme. Pomocí malé kávové lžičky vydlabeme jadérka a naplníme lučinovou pomazánkou. Takto připravené okurky můžeme uchovat v lednici po dobu asi 6 hodin.

  3. Toasty opečeme dokřupava na suché pánvi. Do lučiny můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, je výborná i s nadrobno nasekanou šunkou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
Grilovaný šmakoun

Grilovaný šmakoun

Slavnostnější vegetariánská mňamka.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /04.03.13
Bramboračka s vločkami

Bramboračka s vločkami

Dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /10.10.16
Labužníkův salát s parmazánem

Labužníkův salát s parmazánem

Servíruj s opečenou bagetou.

Jitka Kordová, České Budějovice

Zdravě a chutně /14.04.17
Lilkové minipizzy

Lilkové minipizzy

Eva Kolínová, Benešov

Zdravě a chutně /08.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu