Když přijdou horké letní dny, dávám přednost zeleninovým večeřím.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem
Ingredience
- Ingredience
- 1 salátová okurka
- 200 g lučina
- pár lístků petrželka kudrnka
- pár lístků bazalka
- 1 lžička vinný ocet
- 1 lžička cukr moučka
- špetka sůl
- trocha pepř
- 8 celozrnné toasty
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy vložíme lučinu. Bylinky opláchneme a zbylou vodu otřepeme. Poté nasekáme petrželku s bazalkou na co nejmenší kousky. K lučině přidáme bylinky, vinný ocet a směs dle potřeby dochutíme moučkovým cukrem, solí a pepřem.
-
Okurku omyjeme, nakrájíme na špalíčky, které podélně přepůlíme. Pomocí malé kávové lžičky vydlabeme jadérka a naplníme lučinovou pomazánkou. Takto připravené okurky můžeme uchovat v lednici po dobu asi 6 hodin.
-
Toasty opečeme dokřupava na suché pánvi. Do lučiny můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, je výborná i s nadrobno nasekanou šunkou.