Reklama
Okoun nilský na česnekovém másle
Fotogalerie:

Okoun nilský na česnekovém másle

Zuzana Tesařová

Uherské Hradiště

Maso z okouna nilského je velmi chutné a velkou výhodou je, že filet neobsahuje kosti, takže jej mohou jíst v pohodě i děti.

Zuzana Tesařová, Uherské Hradiště

Ingredience

  • 500 g filety chlazeného okouna nilského
  • trocha soli
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžička olivový olej
  • 4 stroužky česnek
  • 6 ks brambory
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 1 hrst hladkolistá petrželka
  • 1 limeta na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na jednotlivé porce a ty osolíme. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme olej, prolisovaný česnek a vložíme kousky okouna. Z každé strany je smažíme asi 5–7 minut. Po usmažení rybu vyjmeme a uchováme v teple.

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a brambory vložíme do pánvičky s vysmahnutým česnekovým máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nasekanou petrželku.

  3. Vše promícháme, prohřejeme a podáváme společně s rybou. Ozdobíme měsíčky limetky.

Tip redakce

Jednotlivé plátky ryby můžeš obalit v hladké mouce smíchané s kořením na ryby. Maso bude mít lahodnou křupavou kůrčičku a pěknou zlatavou barvu.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s cuketou

Kuskus s cuketou

Kombinace mléka a kuskusu se neboj. Martina Včeláková, Praha
Zdravě a chutně /15.07.12
Špenát na fenyklu

Špenát na fenyklu

Dušený špenát je notoricky známý. Obohacený o fenykl si ho jistě oblíbí i ti, co ho ...

Zdravě a chutně /30.04.12
Müsli v perníku

Müsli v perníku

Takové zdravé mlsání k dobré kávičce. 
Jana Literáková, 
Frýdlant ...
Zdravě a chutně /30.01.11
Zapečené těstoviny  s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

Smetana se do těstovin vsákne a dodá jim krásně jemnou lahodnou chuť.
...
Zdravě a chutně /17.12.10
Rybí ragú s celerovým pyré

Rybí ragú s celerovým pyré

Lahodná kombinace zeleniny a ryby – po tomto jídle rozhodně nemůžeš ...

Zdravě a chutně /19.10.16
Pyré z červené čočky

Pyré z červené čočky

Pro pikantní chuť vmíchej k čočce směs indického koření chana masala.

Klára ...

Zdravě a chutně /29.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu